İran duyurdu! Rusya ile anlaşmak üzereyiz

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Kemalvendi İran ve Rusya’nın bir iki ay içinde kararlı (radyoaktif olmayan) izotop üretimiyle ilgili sözleşme imzalayabileceğini söyledi.

Nükleer silah yapımına uygun olmayan kararlı izotoplar, endüstrideki bilimsel araştırmalarda kullanılıyor.

Kemalvendi, İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, “Kararlı izotopların üretilmesi projesi üç aşamadan oluşuyor. Bunlardan ikisi tamamlanmak üzere. Şu anda bu çalışmayla ilgili bir anlaşma hazırlama sürecindeyiz” ifadelerine yer verdi.

İran’ın kararlı izotoplar alanında Rusya’yla işbirliğine devam etmek istediğini belirten Kemalvendi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen hafta burada bir grup Rus uzman vardı. Muhtemelen bu konuyla ilgili sözleşmeyi bir iki ay içinde imzalayacağız.”

Nükleer anlaşma kapsamında Rusya, İran’ın Fordo tesislerindeki santrifüj kaskadlarını değiştirerek kararlı izotopların üretilmesine yardımcı oluyor.

Daha önce, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Behruz Kemalvendi’nin, Tahran’ın nükleer anlaşmada yer alan Erak (Arak) ağır su reaktörüyle ilgili modernizasyondan vazgeçebileceği yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak, İran’dan gelen açıklamalara değil, ABD’nin anlaşmayı bozma çabalarına bakılması gerektiğini vurgulamıştı.

İran duyurdu! Rusya ile anlaşmak üzereyiz ile ilgili etiketler Rusya İran
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.