İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den ABD'ye: Burası Fars Körfezi, New York Körfezi değil!

Basra Körfezi'nde yaşanan son gelişmelerden sonra İran Cumhurbaşkanı Ruhani ABD'ye sert çıkarak; 'Burası Fars Körfezi, New York Körfezi değil' dedi.

"ABD, İran ulusuna karşı her gün komplo kurmamalı." diyen Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı ve televizyonlardan canlı yayınlanan konuşmasında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Konuşmasında Basra Körfezi'nde İran ile ABD güçlerinin karşıya karşıya gelmesinin ardından iki ülke arasında tırmanan gerginliğe değinen Ruhani, "Fars Körfezi, İran milletine aittir ve adı her zaman Fars Körfezi olarak kalacaktır. Amerikalılar, onun adının New York Körfezi ya da Washington Körfezi olmadığını bilmelidir." diye konuştu.

Ruhani, "Amerikalılar, İran milletinin Fars Körfezi'nin korunmasında başarılı olduğunu ve olacağını görüyorlar. Silahlı kuvvetlerimiz, Devrim Muhafızları Ordusu ve polisimiz, Fars Körfezi'nin her zaman muhafızı oldu ve olmaya da devam edecektir." dedi.

ABD donanmasına bağlı Beşinci Filo, 16 Nisan'da Devrim Muhafızları Ordusu'na ait 11 sürat teknesinin, Basra Körfezi'ndeki 6 ABD gemisine tehlikeli bir şekilde yaklaşarak taciz ettiğini açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD donanmasına, İran güçleri tarafından taciz edilmeleri halinde onları vurma emri verdiğini bildirmişti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den ABD'ye: Burası Fars Körfezi, New York Körfezi değil! ile ilgili etiketler Ruhani İran ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.