İran Cumhurbaşkanı: Atom bombasının haram olduğunu düşünüyoruz!

İran’da 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan İbrahim Reisi, 115 ülkeden davetlilerin katıldığı devir teslim töreninde yemin ederek resmen görevine başlarken, “Atom bombası ve nükleer silahı dini açıdan haram olarak görüyoruz” dedi. Öte yandan, dost elini öncelikli olarak komşu ülkelere uzattıklarını belirtti. Törene Türkiye'yi temsilen TBMM Başkanı Mustafa Şentop katıldı. Reisi, aşırı sağcı görüşleriyle biliniyor. Daha önce adının geçtiği katliam yüzünden ise 'Kasap' lakabıyla anılıyor.

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, resmen görevine başladı
- Reisi: “Atom bombası ve nükleer silahı dini açıdan haram olarak görüyoruz”

İran'da 18 Haziran'da yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak ülkenin 8. Cumhurbaşkanı olan İbrahim Reisi, başkent Tahran’da düzenlenen devir teslim töreni ile resmen görevine başladı.

115 ülkeden 265 davetlinin katıldığı törende, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Başkanı Vyaçeslav Volodin, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Pakistan, Tacikistan, Özbekistan ve Nijer Meclis Başkanları ve Umman ile Kuveyt dışişleri bakanları yer aldı.

TÜRKİYE'Yİ TBMM BAŞKANI ŞENTOP TEMSİL ETTİ

Reisi’nin yemin törenine Türkiye’yi temsilen TBMM Başkanı Mustafa Şentop katılırken, Şentop’a AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş eşlik etti. Tören öncesi Şentop, davetliler ile çekilen aile fotoğrafına katıldı.

İran Cumhurbaşkanı: Atom bombasının haram olduğunu düşünüyoruz!

'ATOM BOMBASI VE NÜKLEER SİLAH HARAM' 

Yemin töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Reisi, hükümeti döneminde İran’da adaleti sağlayacağını ve yeni bir İran oluşturacağını belirtti. İran’ın nükleer faaliyetleri hakkında da konuşan Reisi, nükleer politikalarının barışçıl olduğunu vurgulayarak, “İslam Cumhuriyeti olarak atom bombası ve nükleer silahı dini açıdan haram olarak görüyoruz. Nükleer faaliyetlerimiz tamamen barışçıl ve hiçbir ülke için tehdit değil” dedi.

'DIŞ POLİTİKADA ÖNCELİĞİMİZ KOMŞU ÜLKELERİMİZ'

Reisi, İran’a yönelik ABD yaptırımlarının kaldırılması gerektiğini ve bu yöndeki tüm diplomatik çözüm yollarını destekleyeceklerini ifade etti.

Bölge ülkelerine seslenen Cumhurbaşkanı Reisi, “Ben kardeşlik ve dostluk elimizi tüm bölge ülkelerine özellikle komşu ülkelere uzatıyorum. Dış politikada önceliğimiz komşu ülkeler ile yakın ilişkiler geliştirmek olacak” dedi.

 

Kaynak: İHA

İran Cumhurbaşkanı: Atom bombasının haram olduğunu düşünüyoruz! ile ilgili etiketler İran Cumhurbaşkanlığı Komşu reisi görev tören şentop kurtulmuş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.