İran Büyükelçiliği'nin önüne bayrak renginde tuvalet ibriği bıraktılar!

Azerbaycan ve İran arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de İran'a karşı ilginç bir protesto gerçekleştirildi. Bakü'deki İran Büyükelçiliği binasının giriş kapısının önüne 'İran bayrağı renklerinde tuvalet ibrikleri' bırakıldı. Bırakılan ibriklerin daha çok İrlanda bayrağına benzediğini öne süren sosyal medya kullanıcıları oldu. Olay, Azerbaycan, İran ve İrlanda'da gündem oldu. Bölgede tansiyon artıyor.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan İran Büyükelçiliği'nin önüne (yaklaşık) İran Bayrağı renklerinde 'tuvalet ibrikleri' bırakıldı. 

İran Büyükelçiliği'nin önüne bayrak renginde tuvalet ibriği bıraktılar!

İBRİKLER TESADÜFEN DAHA ÇOK İRLANDA BAYRAĞINA BENZEDİ

İlginç protesto sosyal medyada olumlu veya olumsuz büyük ilgi görürken, ibriklerin renklerinin İran'dan çok İrlanda bayrağına benzediğini farkeden bazı İrlanda vatandaşları duruma tepki gösterdi, fakat bu durum İrlandalılar arasında daha çok eğlence konusu oldu.

AZERBAYCAN-İRAN GERİLİMİ

Azerbaycan'ın KarabağErmeni işgalinden kurtarmasının ardından Ermenistan'ın müttefiği olan İran'a ait TIR'lar Karabağ'a yasadışı giriş yapmış, en az iki İranlı TIR şoförü Azeri yetkililerce tutuklanmıştı.

İran'ın 'şoförleri serbest bırakın' talebinin yanıtsız kalmasının üzerine ültimatom veren İran, Azerbaycan sınırına askeri yığınak yapmaya başlamıştı. Azerbaycan ise bunun açık bir 'egemenlik ihlali' olduğunu bildirmişti.

'HAYBER FATİHİ ÇARK ETTİ'

İran, sevkiyatın 'Hayber Fatihi' ismindeki askeri tatbikat için olduğunu duyurmuş ve tatbikat bu sabah başlamıştı.

İran Dışişleri dün 180 derece dönerek, 'Durum bir yanlış anlaşılma, Azerbaycan bizim daime dostumuz.' açıklamasını yapsa da bunun böyle olmadığı ve Azerbaycan'ın İsrail ile geliştirdiği ilişkilerinden rahatsızlık duyan İran'ın bölgeyi ısıtmaya devam ettiği biliniyor.

TÜRKİYE HER ŞEYE HAZIR: YUKARIDAN İZLİYOR

Türk SİHA'ları ise, dün yüksek irtifadan sınırdaki askeri yığınağı izlerken radarda görüntülenmişti.

 

 

İran Büyükelçiliği'nin önüne bayrak renginde tuvalet ibriği bıraktılar! ile ilgili etiketler İran Azerbaycan protesto İrlanda Büyükelçilik ibrik kafkaslar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.