İran basını Cüneyt Arkın'ın vefatına geniş yer verdi

Ünlü aktör Cüneyt Arkın’ın vefatına, en az Türkiye kadar meşhur olduğu komşu ülke İran'ın basını geniş yer verdi.

İran basını ve haber ajanslarında, Cüneyt Arkın’ın hayat hikayesi geniş biçimde aktarıldı. Haberlerde, “İran’da Fahreddin adıyla tanınan Cüneyt Arkın İran-Türkiye ortak yapımı olan 'Yusuf ile Züleyha', 'Cesurlar Nesli', 'Günah Meyvesi', 'Ferhat ile Şirin', 'Selahattin Eyyubi', 'Adsız Cengaver', 'Üç Arkadaş' ve 'Ölüm Oyunu' gibi filmlerde rol almıştır” denildi.


Oyunculuk kariyerine başladığı zaman iki yıl içinde 30 kadar filmde rol aldığı belirtilen Arkın için “Zamanla Türkiye’nin aksiyon filmlerinin baş oyuncusuna dönüştü ve Türkiye sınırlarının dışında da ün kazandı. Arkın kariyeri boyunca bir beyefendi karakterinden Türk cengaverine, uzaylı saldırganlara karşı savaşan bir kişiden ve polis müdürüne kadar çeşitli karakterleri canlandırdı” ifadesi kullanıldı.

Arkın’ın rol aldığı en ünlü filmlerinden birisinin 1982 yılında gösterime giren “Dünyayı Kurtaran Adam” olduğu belirtildi.

İran basını Cüneyt Arkın'ın vefatına geniş yer verdi

Kariyeri boyunca İran sineması ile birçok ortak yapıma imza atan Cüneyt Arkın’ın İran’da yer aldığı son ortak çalışma, bir polisiye televizyon dizisi olmuştu. 1998’de yayınlanan dizide, bir kaçakçılık şebekesinin peşine düşen İranlı polis komiserinin kızının öldürülmesiyle ilgili izleri takip İran polisi, Türk polisi ile işbirliği yapıyordu. Ve Türk polis müdürünü ise ünlü oyuncu Cüneyt Arkın oynuyordu.

İran basını Cüneyt Arkın'ın vefatına geniş yer verdi - Resim : 2

İranlı yönetmen Hamid Temcidi’nin çektiği ''Hemrahan'' (Aynı Yolun Yolcuları) dizisinde ayrıca Salih Kırmızı, Nazan Saatçi ve Kutay Köktürk de rol almış, dizinin 110 gün süren çekimlerinin yarısı Türkiye'de yapılmıştı. (Ajans Bizim)

İran basını Cüneyt Arkın'ın vefatına geniş yer verdi - Resim : 3

İran basını Cüneyt Arkın'ın vefatına geniş yer verdi ile ilgili etiketler Cüneyt Arkın iran basını
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.