Irak'tan FETÖ okulları açıklaması

Irak Eğitim Bakanlığı, Irak'ta Fethullah Gülen bağlantılı okulların kapatılması için Türkiye'den resmi talep geldiğini açıkladı.

Türkiye'de darbe girişiminde bulunan FETÖ ile mücadele Bağdat'a uzandı. Bu kapsamda Irak'ta FETÖ'ye bağlı eğitim kurumları ve okulların kapatılması için harekete geçen Ankara, Bağdat'tan resmi talepte bulundu.

"OKULLARI BAKANLIĞA DEVRETMEYİ PLANLIYORUZ"

Irak Eğitim Bakanlığı, Irak'ta FETÖ'ye bağlı eğitim veren eğitim kurumlarının kapatılması için Türkiye'nin talep sunduğunu duyurdu. Eğitim Bakanlığı, bu okullarda eğitim gören öğrencilerin geleceğini korumak için okulları bakanlığa devretmeyi planladığını bildirdi.

Eğitim Bakanı Muhammet İkbal, FETÖ'ye bağlı Irak'ta eğitim veren ve aralarında IŞIK Koleji'nin de yer aldığı bazı eğitim kurumlarının kapatılması için Türkiye'nin talep sunduğunu belirtti. Türkiye'nin talebinin kapsamlı bir şekilde ele alınacağını kaydeden Bakan İkbal, bu konuda Türkiye ile temas içerisinde olacaklarını belirtti.

Irak'tan FETÖ okulları açıklaması ile ilgili etiketler Irak FETÖ fetö okulları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.