Irak'taki İran milislerinin SİHA'ları Amerikan askerleri için havalandı

Dün akşam Irak'taki bir Amerikan üssüne saldırmak üzere havalanan ve İranlı milisler tarafından kontrol edilen 2 drone, son anda etkisiz hale getirilebildi. İran'ın ABD ile kendi toprakları dışında çatışmak istemesi yeni değil, fakat İranlı milislerin gelişmiş dronelar kullanmaları ABD'nin Irak'ta elini kolunu bağlamış durumda.

Daha önce çoğunlukla Suudi Arabistan'a ve Irak'a karşı sahada bulunan İranlı milislerinin silahları artık neredeyse tamamen ABD güçlerine çevrildi.

ABD, bir süredir Irak’taki İran yanlısı milislerinden gelen 107 ve 122 mm'lik füze saldırılarına karşı mücadele ediyor. Fakat artık İran'ın elinde ABD'de olmayan daha gelişmiş silahlar mevcut. Irak'ta ABD'nin stratejik öneme sahip noktalarını hedef alan saldırılarda bulunan İran milislerinin elinde artık ABD hava savunma sistemlerinden kaçabilen insansız hava araçları var.

CIA'NIN GİZLİ HANGARINI BİLE VURDULAR

Son iki ayda en az üç kez patlayıcı yüklü küçük insansız hava araçları bu tarz saldırılarda kullanıldı. 

14 Nisan gece yarısından hemen sonra, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda bulunan çok gizli CIA hangarı, İranlı milislerin droneları tarafından hedef alınmıştı. ABD Özel Harekat birimleri de saldırıların hedefi olmuştu.

8 Mayıs'ta al-Assad hava üssünde bulunan ABD güçlerine karşı İran milisleri drone saldırısı gerçekleştirdi. 

DÜN DE 2 DRONE SON ANDA DÜŞÜRÜLDÜ

Irak Güvenlik Medyası'nın aktardığına göre dün de aynı üsse saldırı için havalanan ve İran milislerinin kontrol ettiği 2 drone, al-Assad hava üssündeki müdahale ile etkisiz hale getirildi. 

New York Times'da yer alan habere göre, ABD, bu saldırıları caydırmak için Kasım Süleymani'ye SİHA'larla süikast düzenlemişti. Fakat sonuç beklediği gibi olmadı.

ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı'nın verilerine göre İranlı milisler 2019'un sonlarından beri 300'den fazla saldırı düzenlediler ve 4'ü Amerikalı olmak üzereyaklaşık 25 kişiyi öldürdüler.

'ONLARLA SAVAŞMANIN YOLLARINI BULMAYA ÇALIŞIYORUZ'

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, geçen ay AP’ye yaptığı açıklamasında, SİHA’ların ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve ordunun onlarla savaşmanın yollarını bulmaya çalıştığını belirtti.

 

Irak'taki İran milislerinin SİHA'ları Amerikan askerleri için havalandı ile ilgili etiketler Irak Kuzey Irak drone İran haşdi şabi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.