Irak’ta Yeşil Bölge’de çıkan olaylarda ölenler için “şehit” kararı

Irak hükümeti, 30 Ağustos’ta başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de çıkan olaylarda hayatlarını kaybedenlere “şehit” imtiyazı verirken, yaralılara ise tazminat ödemeyi kararlaştırdı.

Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın 30 Ağustos’ta siyasetten çekildiğini duyurmasının ardından patlak veren şiddet olaylarında ölen ve yaralananlar ile ilgili Irak hükümeti yeni bir adım attı.

ÖLENLER ŞEHİT SAYILDI, YARALANANLARA  TAZMİNAT ÖDENECEK

Irak Bakanlar Kurulu Sözcüsü Hasan Nazım yaptığı açıklamada, 30 Ağustos tarihinde korunaklı Yeşil Bölge’de Sadr Grubu destekçileriyle Koordinasyon Grubu destekçileri arasında çıkan silahlı çatışmalarda hayatını kaybedenlere "şehit" imtiyazı verildiğini duyurarak, söz konusu olaylarda yaralananlara ise tazminat ödeneceğini bildirdi.

YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Sadr'ın 30 Ağustos'ta siyasetten çekildiğini duyurmasının ardından destekçileri Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge'ye girmiş ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basmış, Sadr destekçileri ile Koordinasyon Grubu destekçileri arasında silahlı çatışma çıkmıştı. Yeşil Bölge ve çevresinde çıkan çatışmalarda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 110 güvenlik görevlisi de dahil olmak üzere 700 kişi yaralanmıştı. Şiddet olaylarının sona ermesinin ardından 3 günlük yas ilan edilmişti.

Irak’ta Yeşil Bölge’de çıkan olaylarda ölenler için “şehit” kararı ile ilgili etiketler Irak Şehit sadr grubu yeşil bölge tazminat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.