Irak'ta kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Sadr Grubu birinci parti!

Irak'taki seçimin sonuçlarına dair ilk işaretler gelmeye başladı. Irak’ta, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Mecliste 73 sandalye elde eden Sadr Grubu birinci parti oldu.

Irak'ta yapılan genel seçimlerde Şii din adamı Mukteda es-Sadr'a bağlı Sadr Grubu, Mecliste 73 sandalye kazarak birinci parti oldu. Seçimlere katılım ise yüzde 41'de kaldı.

Irak’ta 10 Ekim'de düzenlenen erken genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Şii din adamı Mukteda es-Sadr'a bağlı Sadr Grubu, 329 sandalyeli Mecliste 73 sandalye elde ederek birinci parti oldu. Sadr Grubu'ndan sonra Mecliste ikinci sırada 38 sandalyeyle eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi liderliğindeki Sünni Takaddüm Partisi yer aldı. Eski Başbakan Nuri Maliki başkanlığındaki Kanun Devleti Koalisyonu ise 37 sandalye ile üçüncü parti oldu.

Şİİ LİDER 'ZAFER' İLAN ETTİ

Mukteda Sadr yaptığı konuşmada zafer ilan ederek, bugünün milislere karşı azim ve zafer günü olduğunu dile getirdi. Sadr, “Pastayı paylaşmak yerine reforma doğru gidelim. Artık bugünden sonra yolsuzluğa yer kalmayacak” dedi. Sadr’ın konuşmasının ardından yüzlerce destekçisi kutlamalar için başkent Bağdat’ın ünlü Tahrir Meydanı’nda toplandı.

KATILIM ORANI YÜZDE 41

Irak Seçim Komisyonu, seçmenlerin sadece yüzde 41'inin oy kullandığını açıkladı. Bu oran 2018'deki seçimlerde kayda geçen yüzde 44.5'lik katılım oranının da gerisinde kaldı.

 

Irak'ta kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Sadr Grubu birinci parti! ile ilgili etiketler Irak seçim sonuç sadr grubu sadr
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.