Irak'ta General Kasım Süleymani anması, ABD karşıtı protestoya dönüştü

ABD’nin hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis ölümünün 2'nci yılında Irak’ta anıldı. ABD karşıtı sloganların eşlik ettiği bir protestoya dönüşen anmada 'Şehitlerin diyarında olmanıza izin vermiyoruz' açıklaması yapılmıştı. ABD, Irak'tan çekilmiş; sadece danışmanlık hizmeti vereceğini açıklamıştı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 3 Ocak 2020’de ABD’nin SİHA'larla düzenlediği bir hava saldırısında öldürülen İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis, ölümünün ikinci yılında ABD karşıtı sloganlar eşliğinde anıldı.

ŞEHİTLERİN DİYARINDA OLMANIZA İZİN VERMİYORUZ

Çok sayıda siyasinin de katıldığı mitingde, halk ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasını istediklerini belirterek, “Bugünden itibaren şehitlerin diyarında olmanıza izin vermiyoruz” yazılı pankartlar açarak slogan attı. İran destekli Bedir Tugayı Başkanı Hadi el-Ameri, “Şehitlerimizin kanının intikamı olarak ABD güçlerinin Irak’tan tamamen geri çekilmesinden daha azını kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ABD, IRAK'TA SÜREN DAEŞ MÜCADELESİNDEN ÇEKİLMİŞTİ

Irak’taki ABD liderliğindeki koalisyon, aralık ayı sonunda DAEŞ’e karşı devam eden mücadelede Irak güçlerini desteklemeyi bırakmış ve yalnızca danışmanlık rolüyle Irak'ta 2 bin 500 asker kalacağını açıklamıştı.

Ancak Iraklı milis liderler, bölgedeki tüm ABD askerlerinin geri çekilmesini istiyor.

Irak'ta General Kasım Süleymani anması, ABD karşıtı protestoya dönüştü ile ilgili etiketler İran Irak Kasım ABD protesto SİHA Amerika süleymani anma suikast
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.