Iraklı iş adamı ve doktoru, Suriyeli kadınlar Türkiye'de dolandırdı!

Irak'ta tanınmış bir iş adamı ve doktor, ikinci evlilikleri için geldikleri Türkiye'de Suriyeli kadınlar tarafından dolandırıldı. Çekindikleri için polise gitmeyen iş adamı Saeed D.T. ve doktor İsmael M.O., Suriyeli 2 kadına 5'er bin dolar verdiklerini açıkladı.

Irak'ta evli olan iş adamı Saeed D.T. ve doktor İsmael M.O., ikinci evliliklerini yapmak isteyince tanıdıklarının önerdiği Suriyeli kadınlarla görüşmek üzere İstanbul'a geldi. 

Iraklı ikili, Suriyeli kadınlarla tanıştıktan sonra 2 kadına da evlilik için para verdi. Parayı alan kadınlar ise kayıplara karıştı. 

SURİYELİ KADINLARA TOPLAM 10 BİN DOLAR 

Mağdurlardan biri iş adamı, diğeri de doktor olduğu ve ülkelerinde tanındıkları için polise gitmekten çekindiklerini belirterek, Suriye kadınlara toplamda 10 bin dolar verdiklerini açıkladı. İş adamı Saeed D.T., kadınlarla kafede buluşup evlenmeye karar verdiklerini belirterek, "Irak'ta evliyim ve üç çocuğum var. İkinci kez evlenmek için Türkiye'ye geldim. Türkiye'de bir tanıdığım, 'Bildiğim iki Suriyeli kadın var, annesiz ve babasız, evlenmek ister misiniz?' diye sordu. Biz de kabul ettik. Düğünü nasıl yapacağımızı konuştuk. Aradan birkaç gün geçtikten sonra akrabalarımız ile nikah için Esenyurt'taki evlerine gittik. Çiçeğimizi ve çikolatamızı da aldık. Nikah sonrası kendilerine elbise almaları için yüklü miktarda para verdik." dedi.

"BİZİ KANDIRDILAR, BAŞKALARI DA MAĞDUR OLMASIN"

Nikahtan sonraki gün Suriyeli kadınların telefonlarını açmadıklarını belirten iş adamı, "Nikahtan beş gün sonra Irak'a gidecektik ancak o günden bu yana haber alamıyoruz. Telefonlarımıza cevap vermiyorlar. Bu kişiler bizi kandırdı. Yüklü miktarda paramızı aldı. Bu dolandırıcıların başkalarını da kandırmalarını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÇETE TARAFINDAN KANDIRILMIŞIZ"

Aracılara da para verdiklerini belirten doktor İsmael M.O. ise, "Evlenmek için Türkiye'ye geldiğimi eşim de biliyor. Türkiye'ye her zaman iş için geliyorum. En son Türkiye'ye evlenme niyetiyle geldim. Bizi Suriyeli iki kadınla biraraya getiren aracıya ve imam nikahımızı kıyan hocaya 600 dolar verdik. Yine kadınların abisi olduğunu iddia eden bir kişiye para verdik" diye konuştu. Bir çete tarafından kandırıldıklarını iddia eden İsmael M.O., "Evlilik vaadiyle bir çete tarafından dolandırıldık. Parayı bizden aldıktan sonra herkes ortadan kayboldu. Uçak bileti gibi masraflarla toplam 16 bin dolarımız gitti." dedi.

Iraklı iş adamı ve doktoru, Suriyeli kadınlar Türkiye'de dolandırdı! ile ilgili etiketler Suriye Irak evlilik vaadi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.