Irak'ın yeni lideri Mukteda Sadr: Bazı ülkeler iç işlerimize karışıyor

Irak’ta 10 Ekim tarihinde yapılan erken genel seçimlerin galibi olan Sadr Grubu Başkanı Mukteda Sadr, hükümet kurma sürecine hiçbir bölgesel veya ulusal tarafın müdahalesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan seçimlerin galibi Sadr Grubu Başkanı Mukteda Sadr, kurulacak yeni hükümetin komşu ülkelerle ilişkisi konusunda, “Irak’ın iç işlerine karışmayan bölgesel ülkelerle ilişkilerimizi güvenlik, ekonomi, sağlık, kültürel ve bütün alanlarda güçlendirmeye çalışacağız” dedi.

BAZI BÖLGE ÜLKELERİ IRAK'IN İÇ İŞLERİNE NET BİR ŞEKİLDE KARIŞIYOR

Yeni hükümet kurma sürecine hiçbir bölgesel veya ulusal tarafın müdahalesine izin vermeyeceğini kaydeden Sadr, “Irak’ın iç işlerine çok net bir şekilde karışan bölgesel ülkelerin müdahalelerini engellemek için yüksek düzeyde diyalog kuracağız. Bunu kabul ederse memnuiyetle karşılayacağız, etmezse müdahalesini durdurmak için uluslararası ve diplomatik kanallara başvuracağız” ifadelerini kullandı.

IRAK'A KARIŞANLARLA İLİŞKİLERDE KISITLAMA OLACAK

Şii lider Sadr, “Irak’ın iç işlerine karışan ülkelerle uluslararası normlara uygun olarak ekonomik, diplomatik ve diğer alanlardaki ilişkilere kısıtlama uygulanacak” ifadesini kullandı.

Irak'ın yeni lideri Mukteda Sadr: Bazı ülkeler iç işlerimize karışıyor ile ilgili etiketler Irak seçim İran sadr içişleri işleri karışıyorlar kısıtlama şii
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.