IRAK’IN KUZEYİNDEKİ MİT OPERASYONUNDA KRİTİK DETAYLAR!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, MİT’in Irak’ın kuzeyinde terörist Selahattin Dede ve 3 örgüt mensubuna gerçekleştirdiği kritik operasyonun detaylarını konuştu.

IRAK’IN KUZEYİNDEKİ MİT OPERASYONUNDA KRİTİK DETAYLAR!

DEMİR: ÖZEL LİSTELERDE BULUNAN TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞLARIYLA İLGİLİ AYRI AYRI EKİPLER KURULDU!

Metehan Demir, “Özel listelerde bulunan isimlerle takip edilen terör örgütünün elebaşlarıyla ilgili ayrı ayrı ekiplerin olduğunu söylemiştik. Her biri ayrı ayrı takip edilerek, en doğru zamanda etkisiz hale getirilmek için operasyon başlatılıyor. Son açıklanan olayda ekibin Suriye’den Irak’a geçtiği, Irak’ta devam eden TSK ve jandarmanın ortak operasyonunda bir saldırı yapacakları haberi üzerine takipler yoğunlaştırıldı ve Suriye’den Irak’a geçişlerinden itibaren adım adım izlendiler. Meskun mahal ile sivil topluluklardan uzak oldukları anda etkisiz hale getirme harekatı gerçekleştirildi. Gri liste olmasına rağmen, terör örgütünde daha önce Sofi Nurettin’i etkisiz hale getirdiğimiz operasyon çok önemliydi, 8 Mayıs’taydı 1 hafta sonra delilleriyle açıklanmıştı. 1 hafta 10 gün takip edilmişti, burada da 4-5 günlük bir takip var. Operasyonun nokta atışı, iki aracın nasıl izlendiği İHA’lardan çekilen görüntülerle dakika dakika kaydediliyor. Bunların teyit edilmesi için bile uzun süren bir zaman dilimi gerekiyor. İstihbarat sinyal istihbaratı, teknik istihbarat, insan istihbarat ve teknolojik istihbaratın genel toplandığı bir manzumedir. Hepsi birbiriyle iş birliğinde olur. İnsan istihbaratından bilgi gelir, teknik istihbaratıyla birleştirilir. Sinyal istihbaratıyla gelen bilgiler tekrar desteklenir, ortaya çıkan resim bir şey söyler. Bu devamlılık anlamında tüm kuvvetler arasındaki koordinasyonla izlenmeye devam eder. Bugün aldığın A istihbaratı, 2 gün sonraki B istihbaratıyla birleştirilir. Birbiriyle tutup tutamadığı teyit edildikten sonra ikisi arasında yeni bir hat çekilir. Üçüncü istihbarat bacağı da sürdürülür. Son yedi ya da sekizinci istihbarat noktasında harekatın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği o anki zaman, yer ve koşullarla teyit edilir. Bir kere daha teyit ediliyor ki, Türkiye’de devletin kritik temel kurumları arasında ciddi bir koordinasyon var. MİT’in bölgedeki birimleri olsun, oradaki teknik sinyal ve diğer istihbarat imkanları olsun birleştirilerek elde edilen datalar kıymetlendirilerek operasyon yapılabilen hedef haline geliyor. ABD, ‘Ben 3 tane terörist başına ödül koydum’ diye 2008 Kasım’ında hatırlattı. İstendiğinde Türkiye gibi bu operasyonu rahatlıkla gerçekleştirebildiğini görüyoruz. Türkiye’nin teknolojik olarak nereden nereye geldiğini, İHA ve SİHA desteğiyle, hava kontrolüyle operasyonu anlık olarak, gecikmeden ve hatasız olarak gerçekleştirdiğini söylüyor. Türkiye’nin Suriye’de, Irak’ta, Libya’da buna benzer takip, kontrol, tespit ve sonrasında nitelikli takibe dönerek operasyon sonuçlandırdığını biliyoruz. Türkiye’nin bu kabiliyeti sadece bizim tarafımızdan değil Avrupa tarafından da takip ediliyor. İngiltere ciddi olarak biz de bunları alabilir miyiz diye resmi teklifini göndermiş. İngiltere’nin Türkiye’den İHA ve SİHA alması çok büyük olay olur, yer yerinden oynar. Türkiye’nin bu işleri yapan evlatlarını alkışlayacağız, başarı dolu yürüdükleri bu yolda yanında olacağız.” sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

IRAK’IN KUZEYİNDEKİ MİT OPERASYONUNDA KRİTİK DETAYLAR! ile ilgili etiketler Metehan Demir MİT Selahattin Dede metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.