Irak’ın kuzeyindeki Asos’ta teröristlere ait 16 hedefin vurulduğu görüntüler paylaşıldı! İşte o anlar

Irak’ın kuzeyinde bulunan Asos’a Türk askerleri tarafından operasyon düzenlendi. Teröristlerin bulunduğu 16 hedef, savaş uçakları, tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ve İHA'ların görev aldığı hava harekatı ile vuruldu. Vurulan hedeflerde teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah yer aldı. Terör hedeflerinin vurulduğu anların görüntüleri paylaşıldı. İşte o anlar…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Şırnak’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Asos’taki terör yuvalarının hava harekatıyla vurulduğu bilgisini paylaşmıştı. Kandil’in de güneyinde yer alan bölgeye yapılan, uçakların sınır ötesine 140 kilometre girerek hedefleri imha ettiği harekatın detayları ortaya çıktı.

TERÖRİSTLERE AİT 16 HEDEF VURULDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçakların gerçekleştirdiği harekat sonucunda teröristler tarafından üs olarak kullanılan Asos’taki barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargahın bulunduğu 16 hedef tahrip edildi. Diğer harekatlarda olduğu gibi gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranılan harekatla sadece teröristler ve onlara ait hedefler vuruldu. Harekatta savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ile İHA'lar da görev aldı.

Irak’ın kuzeyindeki Asos’ta teröristlere ait 16 hedefin vurulduğu görüntüler paylaşıldı! İşte o anlar

SÖZDE YÖNETİCİLERİN TOPLANTI ALANI VURULDU

Yapılan istihbarat çalışmalarıyla hedeflerin belirlenmesinin ardından hava harekatı için düğmeye basıldı. Harekat emrinin verilmesiyle uçaklar yurt genelindeki 3 farklı üsten kalkarak, Irak sınırından 140 kilometre derinlikteki Asos’ta hedefleri tam isabetle eş zamanlı olarak vurdu. İnsansız hava araçları ve tanker uçakların da bulunduğu 10’dan fazla hava aracının görev aldığı hava harekatında bölgedeki 16 hedef tahrip edildi. Uçakların havada yakıt ikmali yaptığı harekatla vurulan teröristlere ait hedeflerin bazılarında birbiri ardına çoklu patlamalar meydana geldi. Ayrıca terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı bir yer de hava harekatıyla vuruldu.

Irak’ın kuzeyindeki Asos’ta teröristlere ait 16 hedefin vurulduğu görüntüler paylaşıldı! İşte o anlar ile ilgili etiketler TSK Kandil Irak asos
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.