Irak'ın kuzeyinde korona korkusu!

Kuzey Irak'ta yer alan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Aso Huveyzi, koronavirüs vaka sayısında havaların soğumasıyla birlikte patlama yaşanacağını bildirip, "Hastalar için ne devlet hastanelerinde ne de özel hastanelerde yer kalmayacak" açıklamasında bulundu.

Son aylarda yeni tip koronavirüs salgınında vakaa sayısında büyük bir artışın yaşandığı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) Sağlık Bakanlığı'ndan sonbahar ve kış mevsimlerinde ölü sayısının artacağı yönünde uyarı geldi.

''HASTANELERDE YER KALMAYACAK''

Bakanlık Sözcüsü Aso Huveyzi yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların sağlık kurallarına uymaması halinde önümüzdeki sonbahar ve kış mevsimlerinde salgının bilançosunun artacağınu bildirdi.

Huveyzi, “Bu iki mevsimde salgında vak'a ve yol açtığı ölüm sayısında yüksek bir artış yaşanacak. Hastalar için ne devlet hastanelerinde ne de özel hastanelerde yer kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Vatandaşları virüsün ölümcül olduğunu idrak etmeye çağıran Huveyzi, “Duhok, Süleymaniye ve diğer kentlerde vaka ve ölüm sayısının artması tahmin ediliyor. Koronavirüs ne sınır ne yer tanımıyor” dedi.

IKBY'DE KORONA BİLANÇOSU

IKBY’de ilk vakanın görüldüğü Mart ayından bu yana toplam vaka sayısı 50 bin 248’e yükselirken, toplam bin 826 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Irak'ın kuzeyinde korona korkusu! ile ilgili etiketler Irak Korona ölüm kış Sonbahar IKBY vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.