Irak Sarayı'nı oyun alanı yapan ABD askerinin son hali!

ABD'de 20 Ocak'ta başkanlığı devralacak Joe Biden'ın yemin töreni öncesinde Kongre'de yüksek güvenlik önlemleri alındı. 15 bin Ulusal Muhafız Kongre binasındaki nöbetine günler öncesinden başladı. Askerlerin yerlerde yattığı görüntüler ise akıllara 2003 yılındaki Irak işgali sırasında Saddam'ın sarayında çekilen görüntüleri getirdi.

ABD'de Donald Trump'ın Başkanlık seçimlerini rakibi Joe Biden'a kaptırmasının ardından yaşanan olaylar giderek büyüdü ve ülkede benzeri görülmemiş bir kaosun yaşanmasına sebep olundu.

Seçim sonuçlarını bir türlü kabullenemeyen Donald Trump, Beyaz Saray yakınlarında bir miting düzenleyerek destekçilerini kışkırtıcı bir konuşma yaptı. Sonrasında Kongre binasına yürünmesini söyleyen Donald Trump, büyük bir felakete neden oldu.

YEMİN TÖRENİNDE OLAYLAR DAHA DA BÜYÜYEBİLİR

Donald Trump destekçilerinin düzenlediği protesto gösterisi giderek büyüdü ve ABD tarihinde ilk kez Kongre binası işgal edildi. Yaşanan olaylarda çıkan çatışmalar nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti.

Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada çıkan bu olayların, 20 Ocak'taki yemin töreninde daha da büyüyeceğinden korkan ABD Savunma Bakanlığı, 15 bin Ulusal Muhafız'ı Kongre binasına konuşlandırdı. 

SAVAŞA GİDER GİBİ HAZIRLANDILAR

 Günlerdir Kongre binasında yerlerde yatan askerleri, Trump destekçilerine karşı adeta bir savaşa gider gibi hazırlandığı görüldü.

Askerlerin Kongre binası içinde çekilen yerlerde yattıkları görüntüler ise sosyal medyada çok konuşuldu.

Günlerdir yerlerde yatan askerlere 2003 yılında Irak işgali sırasında çekilen fotoğrafları anımsatıldı.

DEMOKRASİ GETİRME BAHANESİYLE İŞGAL

'Demokrasi getirme' bahanesiyle Irak'ı işgal eden Amerikan askerleri Saddam Hüseyin'in sarayını adeta bir oyun bahçesine çevirmişti.

GÖSTERİCİLERİN BAZILARI SİLAHLI 

Öte yandan Pentagon yetkilileri, Donald Trump destekçilerinin yapması muhtemel gösterilerinden endişe duyulduğunu söyledi. Yetkililer, protestocuların bazılarının silahlı olacağını ve yaklaşık 16 grubun Washington'da protestolar düzenlemek için harekete geçeceği istihbaratı aldıklarını aktardı.

Pentagon yetkilileri tek endişe kaynağının göstericiler olmadığını, göstericiler değil, yetkililer intihar drone’u saldırısı yapılacağından şüphe ettiklerini belirtti.

Yetkililer, ülkede çok sayıda kişinin bireysel silaha sahip olduğunu ve bu silahların Biden’ın yemin törenini provoke etmek kullanılabileceğine dikkat çekti.

Irak Sarayı'nı oyun alanı yapan ABD askerinin son hali! ile ilgili etiketler ABD Irak Donald Trump fotoğraf kongre Joe Biden işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.