Irak Sağlık Bakanı yangın faciası sonrası istifa etti

Irak'ta koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü hastanede çıkan yangında 82 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası yeni bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Hasan el-Timimi istifa etti. Timmi'nin istifasını Başbakan Mustafa el-Kazımi kabul etti.

Irak Sağlık Bakanı Hasan el-Timimi'nin, Covid-19 hastalarının bulunduğu hastanede çıkan yangının ardından istifa etti.

Irak'ın başkenti Bağdat’ta yer alan İbni el-Hatip Hastanesi'nde 25 Nisan’da meydana gelen oksijen tankı patlamasının ardından çıkan yangında 82 kişi hayatını kaybetmiş, 110 kişi ise yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından ise Irak Sağlık Bakanı Hasan el-Timimi'den istifa kararı geldi.

Irak Sağlık Bakanı yangın faciası sonrası istifa etti

Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamada, el-Timimi'nin birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hastane yangını üzerine görevinden istifa ettiği ifade edilirken, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin ise Bakan el-Timimi’nin istifasını kabul ettiği belirtildi.

Ayrıca Başbakan el-Kazımi’nin kabinesi, korona virüs (Covid-19) hastalarının tedavi edildiği İbni el-Hatip Hastanesi'nin müdürünün ve diğer kıdemli hastane yetkililerinin görevden alınmasını emretti.

Irak Sağlık Bakanı yangın faciası sonrası istifa etti - Resim : 2

Öte yandan el-Timimi, Irak hükümeti tarafından yaşanan olayın ardından görevinden uzaklaştırılmıştı. Hükümet tarafından uzaklaştırma cezasının bugün kaldırılmasının ardından el-Timimi'nin ise istifasını sunduğu belirtildi.

Irak Sağlık Bakanı yangın faciası sonrası istifa etti ile ilgili etiketler Irak Sağlık Bakanı istifa Hastane Yangın Hasan el-Timimi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.