Irak ordusu Kerkük'ten sonra Sincar ve Mahmur'u da ele geçirdi!

IKBY ve Peşmerge kontrolündeki Kerkük'ü 15-16 saatlik harekatla geri alan Irak ordusu, sabah saatlerinde Sincar'ı da ele geçirdi... İlerleyişine devam eden Irak askerleri Mahmur, Başika ve Hanagin'de de kontrolü sağladı... Haşdi Şabi milisleri Pervezhan Sınır Kapısını kontrolünü ele geçirdi.

Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin, daha önce Peşmerge'nin denetimindeki Musul'un Sincar ilçe merkezine girdiği, kontrolü tamamen sağladığı belirtildi.

Sincar'daki Peşmerge Komutanlarından Kasım Şeşo, sabahın erken saatlerinde Irak ordusu, federal polis ve Haşdi Şabi'den oluşan ortak bir gücün Sincar ilçe merkezine girdiğini ifade etti.

Sincar'da herhangi bir çatışmanın çıkmadığını çünkü eşit olmayan bir güçle karşı karşıya kaldıklarını aktaran Şeşo, İranlı askeri müsteşarların da güvenlik güçlerinin arasında olduğunu iddia etti.

PEŞMERGE GERİ ÇEKİLDİ

Peşmerge Komutanı Şeşo, tüm devlet dairelerinin boşaltılıp geri çekildiklerini kaydetti.

Söz konusu ilçede Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) bağlı Peşmerge güçleri yer alıyordu.

Telafer'i terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamından Sincar'a ulaşan Irak güvenlik güçleri, ilçe merkezinden yaklaşık 30 kilometre mesafede konuşlanmıştı.

MAHMUR DA IRAK ORDUSUNA GEÇTİ

Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçleri, Musul'un Mahmur ilçe merkezine girdiği ve Peşmerge'nin çekildiği bildirildi.

Irak ordusu Musul'un doğusundaki Başika ve İran sınırındaki Hanagin'de de kontrolü sağladı. Irak ordusu, Kerkük'teki tüm petrol sahalarını da geri aldı.

İran'dan IKBY kontrolündeki bölgeye giren Haşdi Şabi milisleri, Pervezhan Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçirdi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Kerkük'ten dün kaçan binlerce sivilin bugün akın akın kente geri döndüklerini bildiriyor.

Irak ordusu Kerkük'ten sonra Sincar ve Mahmur'u da ele geçirdi! ile ilgili etiketler sincar kerkük ırak ordusu Peşmerge IKBY
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.