Irak, Bayraktar TB2 alımı için bütçesini belirledi!

Alaraby Al-jadeed sitesine konuşan üst düzey Irak askeri kaynakları, Irak Bakanlar Kurulu’nun Irak ordusunun silahlanma bütçesinin bir parçası olarak yaklaşık 100 milyon dolarlık Bayraktar TB2 SİHA satın alma planını onayladığını açıkladı.

Alaraby Al-jadeed sitesine konuşan yetkili kaynaklar, Irak Bakanlar Kurulu’nun yaklaşık iki hafta önce Hava Kuvvetleri ile ilgili silahlanma planlarında bir dizi değişikliği onayladığını belirtti.

ANKARA'YA YAKINDA BİR ZİYARET GERÇEKLEŞEBİLİR

Kaynaklar, eğilimin Irak Savunma Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu’na yaptığı bir tavsiyeye dayandığını ve önümüzdeki dönemde bir Irak askeri heyetinin konuyu Türk yetkililerle görüşmek üzere Ankara’ya gitme olasılığının yüksek olduğunu doğruladı.

M5'in haberine göre, Bağdat’taki bir Iraklı general Al-Araby Al-Jadeed’e, Türk tarafının daha önce “Bağdat’ı teröre karşı savaş alanında destekleme ve onu DAEŞ’in cepleri ve kalıntıları için gerekli izleme, depolama ve kontrol ekipmanıyla donatma isteğini” dile getirdiğini söyledi.

General şunları da ekledi: “Son yıllarda etkinliğini birden fazla yerde kanıtlamış olan Bayraktar’ın Irak’ın devralması, Irak Hava Kuvvetleri’nin kabiliyetleri için önemli bir değişimi ve desteği temsil edecek.”

Türkiye ile SİHA alım anlaşmasının başarılı olması durumunda Irak askeri kadrolarına bu uçaklarda eğitim ve hazırlık kursları verilmesi gerektiğine ve bunun birkaç ay sürebileceğinide belirtti.

 

Kaynak: M5

Irak, Bayraktar TB2 alımı için bütçesini belirledi! ile ilgili etiketler Irak bütçe SİHA Bayraktar tb2 alacak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.