iPhone ne kadar olacak? İşte Apple iPhone zamlı fiyat listesi!

Dolar kurunun büyük bir artış göstererek 13 TL seviyesine kadar çıkmasının ardından Apple, Türkiye'de iPhone, Mac, iPad ve Watch satışlarını durdurdu. Apple ürünlerinin satışlarının Internet sitesi üzerinden satışlarının ne zaman başlayacağının yanı sıra, ürünlerin zamlı fiyatlarının ne kadar olacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, iPhone ne kadar olacak? Apple zamlı fiyatları! Detaylar haberimizde...

Türkiye ekonomisinde, dolar ve diğer para birimlerinde yaşanan dalgalanma ve ivmeli yükseliş sebebiyle, teknoloji şirketleri ve ithalatçı firmalar oldukça tedirgin olduğunu söylüyor. Özellikle yurt dışından ürün tedariki yapan markalar Türkiye’ye bir cihaz getirdiklerinde gümrükten içeri sokarken, o anki dolar kuru üzerinden işlem görüyor. Dolayısıyla vergilendirmesi ve satışları da buna göre yapılıyor.

iPhone ne kadar olacak? İşte Apple iPhone zamlı fiyat listesi!

Bu yüzden şirketler, Türk Lirası diğer para birimleri karşısında hızlı bir şekilde değer kaybederken ancak stoklarında olan ürünlerin fiyatını stabil tutabiliyor. Bu anlık dalgalanmanın bir kısmını kendi kar oranlarını düşürerek bir miktar sübvanse etseler de bu durum uzun süreli olmuyor. Apple da buna benzer bir durumla karşı karşıya olabilir. Şirket 23 Kasım günü iPhone modelleri başta olmak üzere, sırayla tüm ürünlerin satışını durdurdu.

iPhone ne kadar olacak? İşte Apple iPhone zamlı fiyat listesi! - Resim : 2

Ülkemizde satılan akıllı telefonlar ücretlerinin yüzde 96.47‘si kadar bir vergilendirmeyle birlikte satılıyor. Fakat şirketler, her ülkede aynı fiyat politikasını izlemiyor. Örneğin bir firma vergisiz olarak 700 dolardan tanıttığı ürünü başka bir ülkede 650 dolara satabiliyor. Yani bulunduğu yere göre kar oranını düşürerek bir pazar stratejisi izleyebiliyor.

ShiftDelete.net, yeni iPhone fiyatlarının ne kadar olabileceğine dair tahmini bir liste yayınladı. İşte o liste ve yeni iPhone fiyatları! 

iPhone ne kadar olacak? İşte Apple iPhone zamlı fiyat listesi! - Resim : 3

iPhone ne kadar olacak? İşte Apple iPhone zamlı fiyat listesi! - Resim : 4

 

iPhone ne kadar olacak? İşte Apple iPhone zamlı fiyat listesi! ile ilgili etiketler Apple iPhone iPhone ne kadar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.