iPhone 8 'home' tuşuna elveda diyor!

Steve Troughton-Smith'in son bulduları iPhone 8'in sanal Touch ID ile geleceğini gösteriyor. Apple'ın HomePod yazılımındaki iPhone 8 ayrıntıları bitmek bilmiyor. Son ortaya çıkan sızıntı, iPhone'ların 'Home' butonuna elveda diyeceğimizi gösteriyor.

Steve Troughton-Smith'in son bulduları iPhone 8'in sanal Touch ID ile geleceğini gösteriyor.
Apple'ın HomePod yazılımındaki iPhone 8 ayrıntıları bitmek bilmiyor. Son ortaya çıkan sızıntı, iPhone'ların 'Home' butonuna elveda diyeceğimizi gösteriyor.

a122fc704205aaa1faf5ceb8bb726beb5cc45ddb_1
Steve Troughton-Smith'in söylediğine göre iPhone 8'de 'Home' butonunun olduğu yerde sanal Touch ID bulunacak. Ancak yazılımın içinden çıkan bilgilere bakarsak, Apple'ın sıfır çerçeveli telefonu uygulamalar için eskisinden çok da büyük bir alan ayırmayacak. Çünkü aşağıdaki Matt Bonney'in hazırladığı görselde de görebileceğiniz üzere Apple, ahize girintisinin bulunduğu üst kısmı ve sanal Touch ID'nin bulunduğu alt kısmı kendine ayırmış durumda. Herhangi bir üçüncü parti uygulama bu alanlara genişletilemeyecek, kısayollar eklenilemeyecek. Ayrıca uygulamalar istedikleri gibi sanal Touch ID logosunu küçültemeyecek ve uygulamayla uyumlu renklere değiştiremeyecek.

AdsAz
Bu ayrılmış alan Apple'ın kendi uygulamalarında ise kullanılabilecek. Örneğin müzik dinlediğiniz sırada alt kısımda müzikçaları görebileceksiniz ya da Safari'de gezinirken kısayol tuşlarını alt kısımda görebileceksiniz. Her ne kadar tasarımı geliştirmiş ve kasanın ön yüzünü tamamen ekran yapmış olsa da Apple, Apple'lığını yine gösterip uygulama geliştiricilerini ve kullanıcıları kısıtlamaya devam ediyor.

AdsAaz

Apple'ın videoları ekrana nasıl yansıtacağı henüz belli değil, ancak yüksek ihtimal 16:9:1 olacak şekilde ekranı kırpacaktır. Steve Troughton-Smith'in bulguları tam ekran iPhone deneyimi bekleyen kullanıcıları belki üzebilir, ancak Apple'ın ilk kez böyle bir teknolojiye gitmesi sebebiyle hata riskini minimuma indirme isteğini anlayışla karşılamak gerek.

iPhone 8 'home' tuşuna elveda diyor! ile ilgili etiketler iPhone home tuşu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.