İpek Er'in babasından tahliyeye tepki

İntihar girişiminden günler sonra hayatını kaybeden İpek Er’e yönelik “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla hakkında dava açılan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edildi. Tahliye kararına isyan eden baba Fuat Er, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Delil yetersizliğinden serbest bırakılmış. Taciz, tecavüz, mektup ve intihar yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım?” ifadelerini kullandı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde, 18 yaşındaki İpek Er’in kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek intiharına neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan, tahliye edildi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran tahliye, aileyi derinden üzdü.

Sözcü gazetesine konuşan baba Fuat Er, "Delil yetersizliğinden serbest kaldığını söylüyorlar. Daha ne kadar delil lazım bilmiyorum. Taciz, tecavüz delil olarak yetmiyor mu? Bırakılan mektup, intihar delil olarak yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım?" dedi.

Acılı baba sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milyonlarca insan tepki gösterdi, feryat etti. Bunlar yetmiyor mu? Çok üzgünüm, çok şaşkınım. Kafamda bir sürü soru işareti var. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu tahliyenin arkasında hangi güç var.

Yargıyı kim ikna etti. Katilin arkasının, bu olaya tepki gösteren milyonlarca insandan daha güçlü olduğunu düşünüyorum."

'BAKANLAR, VALİ, KAYMAKAM ACIMI PAYLAŞTI'

Olayın ardından İçişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlarının, birçok siyasi parti temsilcisinin, vali ve kaymakamın kendisini aradığını, ziyaret ettiğini ve acısını paylaştığını anlatan acılı baba şöyle devam etti:

"Ancak sanığın ailesinden bize bir telefon gelmedi. Sanığın ailesi de anne baba. Arayıp, ‘Biz de üzgünüz. Oğlumuz böyle bir şey yapmış, biz de kınıyoruz, acınızı paylaşıyoruz' diyebilirdi. Ancak aramadılar. O kadar bakan ve siyasi parti aradı… Beni düşman gördüler. Artık ne diyeceğimi bilmiyorum."

İpek Er'in babasından tahliyeye tepki ile ilgili etiketler Batman cinsel saldırı baba Musa Orhan uzman çavuş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.