IOS 15.4 yayınlandı: Maskeyle Face ID açılabilecek 

Apple, geçtiğimiz günlerde yaptığı etkinlikte iOS 15.4 ve iPadOS 15.4 yazılım güncellemesini duyurmuştu. Gelen bu güncellemede artık kullanıcı maskesini çıkarmadan Face ID kilidini açabilecek. Ayrıca yeni emojiler, iPhone 13 Pro veya Pro Max için 120Hz ProMotion desteği ve Evrensel Kontrol özelliği geldi. 

Apple’ın ilk kez WWDC 2021’de gösterdiği Evrensel Kontrol özelliği, iPadOS 15.4 ile sunuldu. Bilmeyenler için Universal Control (Evrensel Kontrol), Mac klavyesini ve izleme dörtgenini kullanarak iPad ve Mac cihazlarınızı sorunsuz bir şekilde kontrol etmenize olanak tanıyor. 

IOS 15.4 yayınlandı: Maskeyle Face ID açılabilecek 

Yeni gelen güncelleme ile birlikte iOS 15.4 ile maske takıyorken Apple Watch’u kullanmadan iPhone Face ID/uygulama kilidi açabilir, ödemeleri doğrulayabilir ve diğer tüm Face ID işlemleri hızlıca yapılabilir. Ayrıca öne çıkan diğer özellikler arasında bir dizi yeni emoji, iPhone Pro veya Pro Max için üçüncü taraf uygulamalara 120Hz ProMotion desteği ve Evrensel Kontrol özelliği bulunuyor. 

37 adet yeni emojiye yer veren yazılım güncellemeleri ayrıca birtakım Siri geliştirmeleri, Acil SOS özelliklerine, AB Dijital COVID Sertifikası desteğine sahip. Ek olarak Apple, iPhone’da yer alan aşağıdaki hataları düzelttiğini de açıkladı: 

Klavye’nin yazılan sayıların arasına nokta eklemesi 

Fotoğrafların ve videoların iCloud Fotoğraf Arşivi ile eş zamanlanmaması 

Ekranı Seslendir erişilebilirlik özelliğinin Kitaplar uygulaması içinde beklenmedik biçimde kapanması 

Canlı Dinle’nin Denetim Merkezi’nde kapatılmasına rağmen kapanmaması

IOS 15.4 yayınlandı: Maskeyle Face ID açılabilecek  ile ilgili etiketler iPhone face ıd iOS 15.4
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.