iOS 14 ve Windows 10 saatler içinde hacklendi

Dünyanın en güvenilir yazılımları arasında gösterilen iOS 14, Windows 10 ve Ubuntu, bilgisayar korsanları tarafından birkaç saatte hacklendi. Milyonlarca dolar ödüllü yarışmada, Çinli bilgisayar korsanları işletim sistemlerine sızmayı başardı.

Çin'in en büyük ve en prestijli hack yarışmasında, Windows 10 gibi yazılımlar ve Samsung Galaxy S20 gibi cihazlar, daha önce hiç görülmemiş açıklar kullanılarak hack'lendi.

BİRÇOK FİRMANIN SİSTEMİNE SIZMAYI BAŞARDILAR

Tianfu Kupası, merkez Çin'de Chengdu şehrinde gerçekleştirildi ve her yıl hacker ekipleri, sınırlı bir süre içerisinde cihazları ve yazılımları hacklemek için beraber çalışıyorlar.

Bu yıl da 15 Çinli hacker grubu etkinliğe katıldı ve yarışmacılara, seçilen hedefi orijinal bir açık kullanarak hack'lemek için üç adet beş dakikalık deneme hakkı tanındı.

Tianfu Kupası'nın sonunda hacker ekipleri, bir iPhone 11 Pro üzerinde çalışan iOS 14'ü, Samsung Galaxy S20'yi, Windows 10 v2004'ü, Ubuntu'yu, Chrome'u, Safari'yi, Firefox'u, Adobe PDF Reader'ı, Docker'ı (Community Edition), VMWare EXSi'yi (hypervisor), QEMU'yu (emulator&virtualizer) ve TP-Link ve Asus modem firma yazılımlarını hacklemeyi başardılar.

 

Ekipler, her başarılı hack için seçilen hedef ve kullanılan açığın türüne göre para ödülü alıyorlar.

Qihoo 360'ın ekibi ödül havuzunun neredeyse üçte ikisini kazanmayı başardı ve üyeleri Tianfu Kupası'nda bu yıl verilen 1.210.000 doların 744.500'ünü eve götürmeyi başardı.

iOS 14 ve Windows 10 saatler içinde hacklendi ile ilgili etiketler IOS Windows Çin hack Yarışma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.