'İntizar olayındaki' ahlaksız gazeteciliğe itirazım var!

İzzet Çapa

İzzet Çapa

Hem de en başından, yazılış şekilden sunuluş biçimine kadar her aşamasına itirazım var! Anlatayım…

Bir kere Cengiz gazeteciliğin temel kurallarından birini ihlal etmiş. Karşı tarafa görüş hakkı tanımamış, bir gazetecinin asla bürünmemesi gereken avukat kisvesine bürünüp olayı tamamen Mustafa Ceceli’nin bakış açısıyla yazmış.

İşin daha vahimi, Ceceli, Cengiz’in Kelebek’deki ortağı Selim Akçin’in eski eşi, Deep İleşitişim’in sahibi olan Filiz’in sanatçısı. Yani bu ağın adamı…

'İntizar olayındaki' ahlaksız gazeteciliğe itirazım var!

Muhtemelen dava dosyasını Filiz alıp bunların önüne götürmüş, Selim her zamanki ortalarından birini yapmış, Cengiz de aklı sıra son vuruşu yapıp, işi bitirmiş. Oysa bitirdiği koskoca Hürriyet’in ilkelerinden başka bir şey değil, çünkü onlar da bu soruları sormadan haberi alıp birinci sayfalarına taşımışlar.

'İntizar olayındaki' ahlaksız gazeteciliğe itirazım var! - Resim : 2

Velhasıl bir ayağı medyada, öteki ayağı PR işlerinde olan bu network’ün habere ulaşabilmek için gösterdikleri, saygı duyulacak en ufak bir gazetecilik refleksi falan da yok ortada.

Üstelik de üzerinde gizlilik kararı olan bir dosya bu yayınladıkları ve yine üstelik deliller, eve yerleştirilen gizli bir kamera vasıtasıyla toplanmışken yaptılar bunu.

'İntizar olayındaki' ahlaksız gazeteciliğe itirazım var! - Resim : 3

Sözün özü delillerin toplanma şekli şaibeli, bunun Kelebekçiler’in eline geçmesi anlattığım gibi her açıdan danışıklı döğüş – şikeli, yazının yazılış biçimi ise tepeden tırnağa bütün gazetecilik kurallarına aykırı, belden aşağı ve hileli…

'İntizar olayındaki' ahlaksız gazeteciliğe itirazım var! - Resim : 4

İnanın o medya plazalarda hala alınlarının akıyla gazetecilik yapmayan çalışan gerçek meslek emekçileri için üzülüyorum. Çünkü en çok da onların ağırına gidiyor bu tip ranta tahvil edilmiş üç kağıtçılıklar; ekmeklerini kaybetmemek için susuyorlar; birebir tanıklıklarımdan biliyorum.

PR’cı Filiz, onun eski kocası Kelebek’in maşası Selim ve bu ekibin köşe yazarı görünümlü sacayağı Cengiz; gazetecilik tarihine unutulmaz çirkinlikte bir imza daha attınız. Mesleği, üç kuruşluk rantiye için birilerinin itibarını yerle bir etmek için kullandınız. Ama ne mutlu ki insanlar artık gerçek yüzünüzü görüyor ve bu numaraları yemiyor. Bu saatten sonra da yemezler!

Diğer Yazıları