"İntihara meyilli bir inkar var ama..."

Dünya koronavirüs karabasanını atlatmak için her yolu denerken, bazı kişiler bu konuda alınan her tedbire, her adıma karşı çıkıyor. Dün maskeye karşı çıkanlar bugün aşıya karşı tavır geliştirmeye çalışıyor. Bunun için de her gün ortaya yeni bir spekülatif iddia ortaya atıyor. Dünya ise bu komploculara cevabı en üst düzeyde veriyor. Bugün aşısını yaptıran Kraliçe Elizabeth ve "İntihara meyilli bir inkar var ama..." dedikten sonra aşı vurduracağını açıklayan Papa Francis gibi...

Koronavirüs salgının önünde insanlığın elindeki tek koz durumundaki aşının karşıtları ve komplo teorisyenlerinin her gün farklı bir iddia ile gündeme getirdiği spekülasyonlara rağmen dünya liderleri bir bir aşılanmaya devam ediyor.

Bunun son örnekleri İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis oldu. 

KRALİÇE İLE EŞİ AŞI OLDU

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip'e yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı Windsor Kalesi'nde kraliyet doktoru tarafından yapıldı.

Sağlık durumlarına ilişkin açıklama yapmaktan uzak duran Kraliçe'nin, yanlış anlaşılmaları ve aşıyla ilgili spekülasyonları önlemek için bu bilginin kamuyla paylaşılması gerektiğine karar verdiği ifade edildi.

Bugüne kadar 1,5 milyondan fazla kişiye Kovid-19 aşısı yapılan İngiltere'de 94 yaşındaki Kraliçe ve 99 yaşındaki eşi, yaşları nedeniyle öncelikli gruplar arasında bulunuyordu.

Pfizer/BioNTech aşısını ilk uygulayan ülke olan İngiltere, 8 Aralık'ta aşılamaya başlamıştı.

İngiliz ilaç denetim kuruluşu, yeni yıldan hemen önce de Oxford/AstraZeneca aşısına onay vererek ilk doz uygulamasını 4 Ocak'ta gerçekleştirmişti.

İngilizler 8 Ocak'ta da ABD merkezli ilaç firması Moderna'nın Kovid-19 aşısını yaygın kullanımı için onaylanmıştı.

PAPA AŞI YAPTIRACAĞINI AÇIKLADI

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıracağını açıkladı.

İtalyan TG5 kanalına konuşan Papa, küçüklüğünde çocuk felci krizinin olduğunu ve aşı için çaresizlik yaşandığını anımsatarak sözlerine başladı.

Papa, "Birilerinin neden 'Hayır, aşı tehlikelidir.' dediğini bilmiyorum. Doktorlar, bunu size iyi olabilecek, herhangi bir öne çıkan tehlikesi olmayan bir şey olarak öneriyorlarsa neden almayalım ki? İntihara meyilli bir inkar var ama bugün aşı yaptırılmalı." ifadelerini kullandı.

"Ahlaki açıdan herkesin aşı olması gerektiğine inanıyorum. Bu, etik bir seçenektir çünkü mevzubahis olan sağlığınız ve yaşamınız ama aynı zamanda başkalarının da hayatıyla oynuyorsunuz." diyen Katoliklerin ruhani lideri, Vatikan'da gelecek hafta aşılamanın başlayacağını hatırlatarak, "Ben de kendimi yazdırdım. Aşı yapılmalı." diye konuştu.

Bu arada, Papa Franciscus'un 2015'te kişisel doktoru olarak seçtiği belirtilen Fabrizio Soccorsi'nin Kovid-19 kaynaklı komplikasyonlar sonucunda 78 yaşında yaşamını yitirdiği açıklandı. 

"İntihara meyilli bir inkar var ama..." ile ilgili etiketler Papa francis kraliçe elizabeth kovid-19 aşı BioNTech Moderna Aşısı AstraZeneca
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.