Interpol, Sedat Peker için kırmızı bülten çıkardı: 194 ülkede aranacak

Hakkında 5 farklı suçtan dava açılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında Interpol kırmızı bülten çıkardı. Interpol, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın taleplerine yanıt veren Interpol, Peker hakkında 194 ülkede aranması için kırmızı bülten çıkardı.

5 farklı suçtan İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde; 2 ayrı suçtan Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sedat Peker hakkında Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL) harekete geçti.

Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Sedat Peker'in kırmızı bültenle aranması talebine cevap geldi.

Talebi değerlendiren Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL), Sedat Peker hakkında 1 Şubat 2022 itibarıyla 194 üye ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkarttı. INTERPOL, Peker hakkındaki kırmızı bülten kararını, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi.

KÖFTECİ YUSUF DETAYI DA YER ALDI

Başsavcılıklara iletilen kırmızı bülten kararında INTERPOL, Türkçe ve İngilizce açıklamalarda bulundu. Kararda, Köfteci Yusuf'a çökme olayına değinilerek Köfteci Yusuf'un sahibi şikayetçi Yusuf Aktaş'ın Sedat Peker'in lideri olan suç örgütü üyeleri tarafından tehdit edilerek yağmalanmaya çalışıldığı, bu durumun müşteki Aktaş tarafından rapor edildi.

Müştekinin sanıkları teşhis ettiği, dijital materyallerin incelenmesinin ve suç faaliyetlerine ilişkin talimatların Peker tarafından verildiğinin anlaşılması sonucu Peker'in 'suç işleme amacıyla örgüt kurma' ve 'varsayılan suç örgütlerinin korkutucu güçlerinden yararlanarak yağma' suçlarını işlediğine dair kuvvetli kuvvetli suç şüphesi oluştuğu açıklandı.

Interpol, Sedat Peker için kırmızı bülten çıkardı: 194 ülkede aranacak ile ilgili etiketler Sedat Peker INTERPOL kırmızı bülten
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.