İnternet üzerinden e-Devlet şifresi alınabilir mi?

İnternet üzerinden e-Devlet şifresi nasıl alınır? Soy ağacı sorgulama sayfasının tekrar erişime açılmasıyla beraber vatandaşlarımız e devlet şifresi almaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın merak ettikleri soruların cevabını araştırmaya çalıştık. Peki, internet üzerinden e devlet şifresi alınır mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Devlet kurumlarıyla ilgili birçok işlemi kolaylıkla halledebildiğimiz sistem olan e-Devlet şifresi internet üzerinden nasıl alınır? PTT'ye gitmeden nasıl alınır? e- Devlet üzerinden alt üst soy sorgulama, SGK hizmet dökümü sorgulamak ikametgah almak üniversite kaydı yaptırmak isteyenler e-Devlet şifresi konusunda bu soruların cevabını merak ediyor. Peki, internet üzerinden e devlet şifresi alınır mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

e-Devlet_Aifresi_internet_Azerinden_nasAl_alAnAr_Aifremi_unuttum_nasAl_gAncellenir_iAerik

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi PTT'lerden alabileceğiniz gibi artık internet bankacılığını kullanarak da alabilirsiniz.

Bunun için: 'Sisteme giriş' bağlantısına tıkladıktan sonra

HgiAQ_1471345816_2636

İnternet bankacılığı sekmesine tıkladıktan sonra

uiv3h_1471345958_1755

Ekrana gelen ve e-devlet sistemine entegre olmuş bankalar ile kolaylıkla e-devlet şifresi alabilirsiniz...

Y4yVb_1471346044_8564

E-DEVLET ŞİFRESİNİ ÜCRESİZ YENİLEME

e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz

E-DEVLET ŞİFRESİNİ YENİLEME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET ŞİFRESİ KAÇ TL?

e-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubelerinden alabilirsiniz. İlk alımdan sonra, takip eden tüm şifre alımları 4TL olarak ücretlendirilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Şifre başvurusu yaparken geçerli bir kimliğiniz olması yeterlidir. Kimlik fotokopisi vermenize gerek yoktur.

E-DEVLET SİSTEMİ GÜVENLİ Mİ?

Bir çok güvenlik katmanı ile korunan e-Devlet, bütün bilgi ve işlemlerinizi erişelemeyecek şekilde korumaktadır. e-Devlet girişi yaptıktan sonra yaptığınız işlemler tamamen güvenli sunucularda işlenmektedir.

e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapabileceğiniz işlemler

Adli Sicil Kaydı Sorgulama
Adli Sicil Kaydı Doğrulama
Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Gelir Testi Sonucu Sorgulama
IMEI Sorgulama
Mobil Hat Sorgulama
Numara Taşıma Sorgulama
Araç Sorgulama
Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama
Sürücü Belgesi İptal Bilgisi Sorgulama
Vergi Borcu Sorgulama
OGS Geçiş Bilgileri Sorgulama
OGS İhlal Bilgileri Sorgulama
OGS Hesap Detayı Sorgulama
Açık Öğretim Ortaokulu Öğrenci Durum Belgesi Sorgulama
Açık Öğretim Ortaokulu Öğrenci Durum Belgesi Doğrulama
Askerlik Durum Belgesi İşlemleri
Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
Askerlik Durum Belgesi Doğrulama
4A Hizmetleri
4A Banka ve Adres Değişikliği
4A Emekli Aylığı Kesintileri
4A Emekli Aylık Bilgisi
4A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama
4A Emeklilik Kaydı
4A Emekli Ödeme Bilgileri
4A Hizmet Dökümü
4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama
4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti
4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama
4A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama
4B Hizmetleri
4B Banka ve Adres Değişikliği
4B Basamak Bilgisi
4B Borç Durumu
4B Emekli Aylığı Kesintileri
4B Emekli Aylık Bilgisi
4B Hak Sahipliği
4B Hizmet Bilgisi
4B Ödeme Dökümü
4B Tescil Kaydı
4B 6111 Yapılandırma Borç Bilgileri
4B(Bağkur)Günlük Kazanç Beyanı Girişi
4B Emekli Aylığı Hesaplama
4B İsteğe Bağlı İlk Tescil Kaydı
4C Hizmetleri
4C Banka Değişikliği
4C Bir Aylık Maaş Tercihi
4C Emekli Aylık Ödeme ve Kesinti Bilgileri
4C Emekli Aylık Bilgisi
4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü
4C Tescil Kaydı
4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi

e-Devlet_Aifresi_internet_Azerinden_nasAl_alAnAr_Aifremi_unuttum_nasAl_gAncellenirsfa

SOY AĞACI NEDİR?

Soy ağacı olarak bilinen, bir başka ismi de aile ağacı olan bu kavram, belirli bir kişinin soyundan olan tüm kişileri, ya da bilgilerine ulaşabildiği tüm akrabalarını gösteren bir çizelge türüdür. Kişiden büyüklerine ve atalarına doğru gidilen bu çizelge türünde, belirlenmiş kişi en altta olacak şekilde, tüm büyükleri ve büyüklerinin eşleri, onların çocukları, ailenin en büyükleri ve ataları yukarılarda olacak şekilde çizilmektedir. Bu görüntü de, dallanarak ilerlediği ve genişlediği için bir ağaca benzemektedir. Bu nedenle de, bu çizelgeye soy ağacı denilmektedir.

Eğer, belli bir kişinin soyundan gelenler araştırılmakta ise, bu sefer de belirlenmiş kişi çizelgenin tepesinde, kendinden sonra gelen nesiller ve tüm akrabaları ise dallanarak genişlemekte ve aşağılara doğru çizilmektedir. Bu ağaç tipinde de, üst bölüm dar, ancak alt bölüm oldukça geniştir.

Soy ağaçlarının genelinde, en eski nesiller yukarı bölümde ve bununla birlikte daha yeni nesiller de aşağılarda çizilerek gösterilmektedir. Yani, yukarıda anlatılan birinci tip soy ağacı, en yaygın olarak kullanılan soy ağacıdır. Ancak, temelde ayrılan bu tiplerin dışında, soy ağaçlarının kendi içinde bazı çeşitleri de vardır. Bu çeşitler, genellikle ihtiyaca ya da meraka göre ortaya çıkmıştır.

Örneğin, ailenin tüm üyeleri değil de, sadece aynı soy adını taşıyan aile fertlerinin olduğu soy ağaçları ortaya çıkartılabilmektedir. Yine benzer şekilde, bir hanedanın soy ağacı çıkartılırken, yalnızca büyük ve önemli rütbelere sahip sülale üyeleri soy ağacında kendine yer bulabilmektedir. Yani, ilk bahsedilen soy ağacı türleri, soy ağacının temeldeki farklılık çeşidine ve kağıt üzerindeki yayılma cinsine göre değişmekteyken, burada anlatılan türler tamamen içerik bakımından farklılık arz etmektedir.

Tarihteki en uzun soy ağacı ise, Çinli filozof ve eğitmen Konfüçyus'un soy ağacıdır. Söz konusu ağaç, toplam 80 nesil içermekte ve 2 milyon kişiyi barındırmaktadır. 1998 yılında, bu ağacı yeniden çizmek için çalışmalar başlatılmış, uluslararası nitelikte olan bu girişimde toplam 450 dal ele alınmak istenmiştir. Gelinen en son noktada, elde edilen son veriler ile birlikte, 2009 yılında Konfüçyus Soybilim Derleme Komitesi tarafından açıklanan çalışma çıktıları, ünlü filozofun 2560. doğum günü anısına yayımlanmıştır.

İnternet üzerinden e-Devlet şifresi alınabilir mi? ile ilgili etiketler PTT e-devlet şifresi nasıl alınır e devlet şifresi alınır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.