İnternet medyası yasta! Kopyala-yapıştırın mucidi öldü...

Bilgisayarlarda kes, kopyala ve yapıştır komutlarının mucidi olan Larry Tesler, hayatını kaybetti.

1980 ila 1997 yılları arasında Apple’da çalışan ve bilgisayarlarda kes, kopyala ve yapıştırın mucidi olan Larry Tesler, 74 yaşında öldü.

Gizmodo’da yer alan habere göre, Larry Tesler, kariyeri boyunca AppleNet ve Apple’ın Gelişmiş Teknolojiler Grubu gibi departmanlarının başkan yardımcılığı görevini üstlenmenin yanında Amazon ve Yahoo! gibi firmalarda da görev aldı.

Tesler’ın en popüler icadı ise bilgisayarlarda kes, kopyala ve yapıştırın işlemi olmuştu. Tesler, bugün vazgeçilmez olan modsuz bilgisayarların temelini atan insanlardan birisi olarak da biliniyor.

Tesler, 15 Temmuz 1980’de Apple’da görev almaya başladı. Apple Lisa projesinde görev aldı. Bu bilgisayar, daha sonra bir fareye ve grafik arayüze sahip ilk Apple bilgisayarı olarak anılacaktı. Tesler Xerox’ta da benzer projeler yapmıştı.

İnternet medyası yasta! Kopyala-yapıştırın mucidi öldü... ile ilgili etiketler Apple bilgisayar mucit
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.