İnternet kafe ile halı sahalar ne zaman açılıyor?

İnternet kafe ile halı saha işletme sahipleri pandemi nedeniyle dükkanlarının ne zaman açılacağını merak etmekte. Kısıtlamaların yakın zamanda kademeli olarak açılacağını söyleyen Erdoğan vaka sayılarının düşmesi ile yeniden bu durumu gözden geçireceklerini belirtti. Peki, internet kafe ile halı sahalar ne zaman açılacak?

Koronavirüs önlemleri kapsamında vaka sayılarında yaşanan artışla beraber internet kafeler ve halı sahalar ilerleyen bir tarihe kadar kısıtlamaya maruz kalmıştu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, yeni corona virüsü tedbirleri yayınlanmış ve halı sahalar ile internet kafeler kapatılmıştı.

İNTERNET KAFE İLE HALI SAHALAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Erdoğan, yaptığı açıklamada, kısıtlamaların gevşetilmesi için belirlenen takvimin vaka ve hasta sayısının belirli bir rakamın altına inmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Başkan Erdoğan, bir önceki kabine toplantısında, yasakların kademeli olarak kaldırılacağını açıklamıştı. Ancak kesin kararın Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu görüşlerine göre verilmesi bekleniyor.

Halı sahalar, düğün salonları ve internet kafelerin açılışı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İnternet kafe ile halı sahalar ne zaman açılıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." ifadesini kullanmıştı.

Kabine Toplantısı'nda Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda söz konusu mekanların açılması ve vaka sayısına yönelik görüşler paylaşılıyor. Resmi açıklama Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yapılıyor.

İnternet kafe ile halı sahalar ne zaman açılıyor? ile ilgili etiketler internet kafe halı saha pandemi genelge
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.