instagramda Öküz yılı neden çıkıyor? Öküz yılı nedir, ne zaman başlıyor? Öküz yılı ne demek?

Instagram dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından. Çeşitli güncellemelerle birlikte dünya çapında milyonların kullandığı instagram öküz yılı çıkıyor. Instagram hikayelerden gördüğümüz Öküz yılı ne demek? Öküz yılında neler yapılır?

Instagram'da Öküz Yılı neden çıkıyor, instagram hikayelerde çıkan öküz yılı ne anlama geliyor soruları, platformu kullanan milyonlarca kişinin merak ettiği sorulardan. Peki, Öküz yılında neler yapılır?

INSTAGRAM ÖKÜZ YILI NE DEMEK?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından ikisi olan Facebook ve Instagram, Çin takvim sisteminin 12 yıllık hayvan döngüsünün ikinci yılını temsil eden Öküz Yılı için mobil uygulamalarına birtakım etiketler ve artırılmış gerçeklik efektleri ekledi.

An itibarıyla Instagram uygulamasını son sürüme güncellediğinizde, Hikayeler satırının en başında üzerinde kırmızı renkli öküz simgesi bulunan bir hikaye görüyorsunuz. Bu hikayeyi açtığınızda ise takip ettiğiniz hesapların Instagram’ın Öküz Yılı etiketi ya da AR filtrelerini içeren hikayelerini art arda görüntüleyebiliyorsunuz.

instagramda öküz yılı neden çıkıyor ile ilgili görsel sonucu


Öküz Yılı, hepimizin kullandığı miladi takvimin yanı sıra kendi takvim sistemine de sahip olan Çin'in 12 yıllık hayvan takvimi döngüsünde ikinci sırada yer alıyor. Fare, Öküz, Kaplan, Tavşan, Ejderha (Mitolojik bir varlık olsa da), Yılan, At, Koyun, Maymun, Horoz, Köpek ve Domuz Yılı'ndan oluşan 12 hayvanlı Çin takviminde öküzler; güvenilir ve istikrarlı olarak kabul edildikleri; ayrıca görevlerine yaklaşımlarında düzenleyici veya sistematik oldukları için yer almaktadır.

instagramda Öküz yılı neden çıkıyor? Öküz yılı nedir, ne zaman başlıyor? Öküz yılı ne demek? ile ilgili etiketler Instagram öküz yılı ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.