'Instagram'a video koymak için geliyorsanız gelmeyin! Şov yapmayın!'

Tüm Türkiye seferber olmuş orman yangınlarıyla mücadele verirken, bazı insanlar itfaiye ve diğer ekiplerin çalışmalarını adeta baltalıyorlar. Alevlerle günlerdir mücadele ettiğini söyleyen bir vatandaş, isyan ettiği videosunu sosyal medyadan paylaştı. Instagram'a video koymak için yangın bölgelerine kahraman edasıyla gelinmemesi gerektiğini vurguladı.

Orman yangınlarıyla mücadele tüm yurtta sürerken, bazı kişilerin amatör ve tehlikeli davranışları, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. 

Alevlerle mücadele ön saflarda yer alan bir vatandaşın isyanı, sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Yangın söndürme hakkında en ufak fikri olmayan insanların alevlerin arasına t-shirt ve terliklerle daldıklarını ve telsizlerinin bile bulunmadığına dikkat çeken vatandaş, 'buraya Instagram'a video koymak için geliyorsanız gelmeyin, bize engel olmayın' dedi. 

İŞTE VATANDAŞIN SÖYLEDİKLERİ

 

''Arkadaşlar merhaba tekrar!

Ya özellikle delirdiğim bi mevzuda konuşmak isterim artık kaldıramayacağım çünkü. Ya biz bi hafta oldu herhalde gecemiz gündüzümüze girdi. Deli gibi uğraşıyoruz.

'Instagram'a video koymak için geliyorsanız gelmeyin! Şov yapmayın!'

INSTAGRAM'A VİDEO KOYMAK İÇİN GELİYORSANIZ GELMEYİN

Bu Instagram'a video koymak için çırpınan insanlar... Yardım etmek için herkesin gelmesini takdir ediyorum. Ama yani Instagram'a video koymak için geliyorsanız gelmeyin arkadaşlar.

Yangın için eğitimli ekiplerle beraber yukarı çıkıyoruz, savunmaya çalışıyoruz canımızı dişimize takıp alevlerin içine giriyoruz.

'ŞOV YAPANLAR BİZİM İŞİMİZİ BÖLÜYOR'

Hani sadece video koymak için kahramanlık gösterisi, şov yapmak için grubu bile olmayan t- shirtle, terlikle yukarı çıkmaya çalışan; elinde cep telefonlarıyla bizleri bölen insanlar var. Bunların yüzünden bizim ekibimiz geri çekilmek zorunda kalıyor.

Sularımız kesildi diye bas bas bağıranlara ben sular neden kesiliyor size söyleyeyim, herkes itfaiye gelmiyor onu yapmıyor bunu yapmıyor diyor.

'Instagram'a video koymak için geliyorsanız gelmeyin! Şov yapmayın!' - Resim : 2

'İTFAİYE SİZ 'ÖLMEYİN' DİYE SUYUNUZU KESİYOR'

Tek sebebi var bunun arkadaşlar: Demin sizin çıktğığınız gyerde alevler etrafınızı alevler çevirdiğinde ölmeyin diye. İtfaiye bilerek suyunuzu kesiyor. Bizim de ekibimizi aşağı çekiyor Çünkü aşağıya inmezseniz orada etrafınızı alevler sardığında ölürsünüz. Bu şaka değil. Kaç tane arkadaşımızın her tarafı yandı, hepimizin her tarafı yara bere içinde.

'BİR İŞİ BİLİYORSANIZ YAPIN, BİZİM EKİBİMİZİ MAHVETMEYİN'

Evden gelmişim yangına gidicem ilk defa suratım bembeyaz. bu şaka değil arkadaşlar. Bize engel olmayın bari. Bir işi biliyorsanız yapın. Bir ekibe dahilseniz yapın. Telsiziniz yok, maskeniz yok, adam gibi eğitiminiz yok, bir ekip lideriniz yok...

Kafanıza göre giriyorsunuz bizim ekiplerimizi de mahvediyorsunuz.

Lütfen herkes aklını biraz başına alsın. Sosyal medya için değil, burda memleketi, ormanı hayvanları, insanları, kurtarıyoruz. Yapmayın...''

'Instagram'a video koymak için geliyorsanız gelmeyin! Şov yapmayın!' ile ilgili etiketler Instagram video Orman itfaiye şov kahramanlık amatör isyan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.