Instagram ve Facebook kapatılıyor mu?

Mahkeme, yayın hakları Digitürk'e ait Süper Toto Süper Lig maçlarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere, Periscope'a erişim yasağı uygulanmasına karar verdi. Sabah yazarı Mevlüt Tezel, canlı maç yayınlarının telif haklarının korunmasına yönelik bu önlemin Instagram ve Facebook'a da sıçrayabileceğine dikkat çekti.

Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının yayın hakkını elinde bulunduran Digitürk, canlı video paylaşım uygulaması Periscope üzerinden maçların görüntülerinin izinsiz servis edildiği gerekçesiyle İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkeme tarafından, yayın hakları Digitürk'e ait Süper Toto Süper Lig maçlarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere, Periscope'a erişim yasağı uygulanmasına karar verildi.

MAÇLAR BİTİNCE ERİŞİLECEK

Digitürk tarafından yapılan başvuru sonucu mahkemenin aldığı kararla, Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı gün ve saatlerde canlı video paylaşım uygulaması Periscope'a erişim engellenecek. Maçların sona ermesi ile erişim engeli kaldırılacak.

YASAK INSTAGRAM'A VE FACEBOOK'A SIÇRAR MI?

Sabah gazetesinden Mevlüt Tezek ise yayın yasağının farklı bir boyutuna dikkat çekti.

Instagram ve Facebook gibi popüler sosyal paylaşım sitelerinde de Periscope benzeri canlı yayınlar yapılabildiğine dikkat çeken Tezel, önümüzdeki günlerde yasağın genişleyebileceğine vurgu yaptı.

Tezel şu ifadeleri kullandı;

"Maç yayın hakları için büyük para ödeyen Bein Sport, elbette hakkını arayacak. İnternet üzerinden korsan yayınla mücadele etmek gerçekten zor bir süreç.

Ama her şeye rağmen Periscope gibi popüler bir uygulamaya erişim yasağı koymak tartışmalı bir karar. Haftada dört gün Süper Lig maçları yayınlanıyor, Bein Sport bu yayın yasağı Avrupa kupaları maçlarında da uygulatacak mı? Bu yasakla futbolla alakası olmayan insanların erişim ve haberleşme özgürlüğü kısıtlanmış olmuyor mu?

Anlık canlı görüntü paylaşımı, Instagram ve Facebook gibi başka uygulamalardan da yapılıyor. Periscope'tan korsan yayın yapanlar bundan sonra Instagram ve Facebook'u da kullanabilirler. O zaman Bein Sport, Türkiye'de 41 milyon kullanıcısı olan Facebook'a, 37 milyon kişinin kullandığı Instagram'a da erişim yasağı getirtebilecek mi?"

 

Instagram ve Facebook kapatılıyor mu? ile ilgili etiketler Instagram Facebook Digiturk beIN Sports periscope
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.