Instagram nefret suçuna karşın harekete geçiyor: Irkçı paylaşımlara ulaşım zorlaşacak

Sosyal medyanın en önemli platformlarından Instagram nefret suçu teşkil eden paylaşımlara karşı harekete geçiyor. Yapılan resmi duyuruda,  kullanıcıların ırkçılık, nefret suçu ve zorbalık içeren gönderilere ulaşması daha da zorlaşacak. Ana akışı içerisindeki şüpheli paylaşımları gizlemeyi planlayan şirket sizi, platform içerisinde daha fazla zaman geçirmeye zorlayacak.

Instagram, platformundaki kötü eylemleri azaltmak istiyor. Özellikle sosyal medya platformlarının son dönemlerdeki en büyük sıkıntılarından olan nefret suçu ve zorbalık, şirketin de gündemine geldi. Firma, bütün kullanıcılarına daha temiz bir deneyim sunma konusunda çalışmalara başladı.

Önemli açıklamalarda bulunan şirket, nefret suçu ve zorbalığın önüne geçebilecek bir dizi yeni hamlesini tanıttı. Sosyal medya devi, kullanıcıların kötü niyetli paylaşımları görmemesi için elinden geleni yapacak

ŞÜPHELİ PAYLAŞIMLARI UZAKLAŞTIRACAK

Resmi blog sitesinden paylaşılan duyuruya göre, kullanıcıların ırkçılık, nefret suçu ve zorbalık içeren gönderilere ulaşması daha da zorlaşacak. Ana akışı içerisindeki şüpheli paylaşımları gizlemeyi planlayan şirket sizi, platform içerisinde daha fazla zaman geçirmeye zorlayacak. Bu sayede sosyal medya içerisinde, kötü niyetli paylaşımların bir nevi sessize alınabileceği düşünülüyor.

Konuyu açıklamasında da özetleyen Instagram cephesi, yeni sisteminden bir hayli ümitli. Şirket herkesin topluluk kurallarına uyması gerektiğini düşünüyor:

"Sistemlerimiz bir gönderinin zorbalık, nefret söylemi veya şiddeti teşvik edebileceğini tespit ederse, bunu o kişinin takipçilerinin akışlarında ve hikayelerinde daha düşük gösteririz. Bir şeyin kurallarımızı ihlal edip etmediğini anlamak için, bir altyazının daha önce kurallarımızı çiğneyen bir altyazıya benzeyip benzemediğine bakacağız."

ShiftDelete'de yer alan habere göre, bir nevi geçmişteki örneklerle kıyaslama yoluna gidecek olan Instagram, gönderileri yine de silme konusunda ısrarcı değil. Şüpheli paylaşımları algoritma ile bulunması güç hale getirecek platform, kaldırma işleminin yapılmayacağını da belirtti. Ayrıca Instagram, size hangi gönderilerin gösterileceğine karar verirken geçmişinizi de dikkate alacağını duyurdu. Bu sayede hali hazırda ilginizi çeken şeyler dışında bir konu başlığı otomatik olarak karşınıza çıkmayacak.

Normal şartlarda benzer bir algoritma yapısına sahip olan Instagram, daha önce belirttiğimiz bu konuyu, bu sefer şikayetlere göre tasarlayacak. Şöyle ki, eğer daha önce, rahatsız olup şikayet ettiğiniz bir paylaşım varsa, ona benzer nitelikteki gönderiler karşınıza çıkmayacak

Instagram nefret suçuna karşın harekete geçiyor: Irkçı paylaşımlara ulaşım zorlaşacak ile ilgili etiketler Instagram nefret suçu paylaşım
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.