Instagram kurucuları koronayla mücadele için tekrar bir araya geldi

Dünyanın en popüler sosyal medya mecraları arasında yer alan Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, Facebook’tan ayrılmalarından bu yana ilk kez ortak bir projeye imza attı. İkilinin yeni projesi koronavirüs salgınına ilişkin bir çalışma olacak.

Instagram’ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger, Facebook’tan ayrılmalarından bu yana ilk kez ortak bir projeye imza attı.

KORONAVİRÜS ÜZERİNE OLACAK

Sosyal medya olmayan Rt.live projesi, koronavirüs yayılmasını Amerika’nın her bir eyaleti için ayrı ayrı takip ediyor. Krieger tarafından TechCrunch’a verilen demeçte projenin Systrom’un açık kaynaklı bir yaklaşımını kullanarak Rt sayısını ortaya çıkarıyor.

Bu sayı, günlük bazda her hasta bireyin kaç kişiye hastalığı bulaştırdığını gösteriyor. Rt değeri 1 olan eyaletler, hastalıkla savaşmak için iyi hamleler yapmış denilebilirken yüksek değerler, tam tersini ifade ediyor.

TÜM ÜLKELERİN ORTAK HEDEFİ

DonanımHaber'in aktardığına göre; sayfa, diğer benzer amaçlı araçlara kıyasla bölgeye göre filtreleme, ne kadar zaman önce neyin gerçekleştiği ve sokağa çıkma kısıtlamalarını içeriyor.

Kısa süre önce Almanya Şansölyesi Angela Merkel tarafından bir televizyon programında verilen demeçte, Alman sağlık sisteminin Rt benzeri bir orana göre ne kadar sürede kapasitesinin limitine ulaşağı açıklanmıştı. Bu oranı 1 ile sınırlı tutmak, şimdilik tüm ülkelerin ortak hedefi haline geldi.

Bir seviyeye kadar Instagram’da yürütülen çalışmaların sonucu denilebilecek bu sistem, Systrom’un viral içerikleri analiz etmek için tasarladığı yapıyla benzerlikler içeriyor. Bu yapı, Instagram’ın kullanıcı sayısında patlama yaşamasını sağlamıştı, günümüzdeki krizde nasıl bir sonuç vereceği ise merak konusu oldu.

Instagram kurucuları koronayla mücadele için tekrar bir araya geldi

 

Instagram kurucuları koronayla mücadele için tekrar bir araya geldi ile ilgili etiketler ABD Instagram Koronavirüs Korona Kevin Systrom Mike Krieger
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.