Instagram çöktü mü? Neden erişilemiyor? İşte son durum!

Instagram'a dünya genelinde erişim sorunu yaşanıyor. Uygulamaya telefondan veya bilgisayar üzerinden girmeye çalışanlar ulaşamıyor. Peki Instagram çöktü mü? Neden erişilemiyor? İşte son durum! Ayrıntılar haberimizde...

Dünyaca ünlü fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Instagram çöktü mü? Neden erişilemiyor? İşte son durum! Konuyla ilgili bilgiler şöyle...

Instagram çöktü mü? Neden erişilemiyor? İşte son durum!

Dünyaca ünlü fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar İnstagram profiline girdiklerinde akış yenilenemedi sorunuyla karşılaşıyor. Kullanıcılar tepkilerini bir diğer sosyal medya aracı Twitter üzerinden dile getiriyor. Sorunun küresel mi yoksa yerel mi olduğuna dair bir bilgi bulunmazken sorunla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


INSTAGRAM NEDİR?
Instagram, 2010 Ekim’de, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından ilk olarak IOS (iPhone-iPad) için geliştirilen, sahip olduğu kaliteli filtreler ve sosyal ağ özellikleri ile kısa zamanda oldukça popüler olan bir fotoğraf paylaşım uygulamasıdır.

Instagram o kadar popüler oldu ki; şu sıralar günde 40 milyon fotoğraf paylaşımı, saniyede ise 8600 beğeni ve 1000 yorum yapılıyor. Bu değerler gittikçe de yükseliyor. San Francisco, California’da geliştirilen uygulama, şu anda aylık 90 milyon aktif kullanıcıyı geçti bile.

Instagram’ın bu kadar hızlı yayılmasında sosyal medya platformları ile entegre çalışması da yatıyor. Uygulama ile hazırlanan fotoğraflar Facebook, Flickr, Twitter, foursquare ve Tumblr üzerinden paylaşılabiliyor. Instagram, Nisan 2012′de Facebook tarafından 1 milyar Dolara satın alındı.

Bu uygulamayı ve arkasındaki sosyal ağı bu kadar cazip kılan; kullanıcıların çektikleri fotoğrafları üzerinde çok pratik bir şekilde çeşitli filtrelerler kullanarak, profesyonel görünüme sahip fotoğraflar yaratabilmeleri yatıyordu.

En basit ve sıradan bir fotoğraf, uygulanan birkaç farklı efekt ile göz kamaştırıcı olabiliyordu. Bunun yarattığı tatmin kısa sürede Instagram kullanıcılarının övgülerini aldı. Çekilen fotoğrafların sosyal medyada göre diğer kullanıcıların dikkatini Instagram çekmekte gecikmedi.


INSTAGRAM NASIL KULLANILIR?
Instagram şu an sadece iOS (iPhone, iPad) cihazlarda değil, aynı zamanda Android cihazlarda da kullanılabiliyor.

Instagram kullanıcı adı alabilmek için mutlaka bu iki uygulamadan birini kullanıyor olmanız gerekli. Web üzerinden kullanıcı adı ve şifre oluşturarak Instagram hesabı oluşturamıyorsunuz. Aşağıdaki instagram kullanımı anlatımı iPhone Instagram uygulaması baz alınarak anlatılmaktadır.

App Store uygulamasına girin ve uygulamanın sağ altında yer alan “Search” sekmesine basın.

Instagram-KayitÜstteki arama kutusuna Instagram yazın ve arayın. Gelen Instagram uygulamasını telefonunuza kurun.

Instagram’a ilk defa kayıt olacakların, uygulamayı indirdikten sonra “register” (kayıt ol) yazısını tıklamaları gerekiyor

Daha önce kayıt olup da ilk defa giriş yapacakların ise “Sign In” (Giriş yap) yazısını tıklamaları gerekiyor.

Uygulamaya daha önce kayıt olanların soldaki gibi açılan Instagram sayfasına, daha önce aldıkları kullanıcı adı ve şifreyi girmeleri gerekiyor.

İlk defa kayıt yapacaklar ise, “register” yazısını tıklamaları sonrası gelen sayfada “Use Your Facebook Info” seçeneği ile Facebook profili ile kolayca kayıt olabilirler.

Instagram-NedirFacebook kullanmayanlar ise Username yerine belirledikleri bir kullanıcı adı ve Pasword yerine de şifre yazmaları gerekiyor. Her ikisinde de Türkçe karakter kullanılmamalıdır.

Artık Instagramı kullanmaya hazırsınız. Sol alt köşedeki ev işaretini tıkladığınızda, arkadaş listesine eklediğiniz kişilerin paylaşımları Facebook zaman akışı gibi, karşınıza çıkacaktır.

Altta ev işaretinin yanındaki yıldız şeklindeki buton ise Exploreolarak adlandırılan ve Instagram uygulamasının sizin için seçtiği 15 popüler fotoğraf olarak karşımıza çıkacaktır.

Instagram penceresinin altında ve ortada yer alan camera butonu ise fotoğrafların çekilip veya fotoğraf albümünden seçilip Instagrama yükleneceği yerdir. Çekilen fotoğrafların kadrajını yapıp, sonra üzerine ekranın altında sıralanan filtre seçenekleri uygulayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Instagram-nasil-kullanilirCamera butonunun sağında, içerisinde kalp olan balon ise sizin yayınladığınız fotoğrafların aldığı beğeni ve yorumları görebilirsiniz. Yine aynı yerde arkadaşlarınızın neler beğendiğini de görebilirsiniz.

En sağdaki kutu butonu ise profilinizi göreceğiniz yerdir. burada kaç tane fotoğrafınızı yayınladığınızı, kaç tane kullanıcınız olduğunu ve kaç kişiyi takip ettiğinizi görebilirsiniz.

Sağ üs köşedeki ayarlar butonu ile fotoğraflarınızı hangi sosyal medya hesaplarınızı ile paylaşabileceğiniz, fotoğraflarınızın beğenilmesi veya yorum alması halinde push uyarı alıp almak istemediğiniz gibi ayarları yapabilirsiniz.

Instagram-Kullanimiİnstagram paylaş butonu yoktur. Eğer sevdiğiniz fotoğrafları kendi hesabınızda paylaşmak istiyorsanız repost aplikasyonları yüklemeniz gerekiyor. Diğer seçenek ise ekren görüntüsünü almak ve resmi kesip yeniden paylaşmak olabilir.

Instagram çöktü mü? Neden erişilemiyor? İşte son durum! ile ilgili etiketler Instagram çöktü mü neden erişim sağlanamıyor son durum
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.