İnsansız helikopterler ile kargo ve posta dağıtımı dönemi!

Kış mevsiminin oldukça zorlu geçtiği Rusya'da soğuk hava koşullarına rağmen ilk kez mektup ve kargo paketleri insansız bir helikopter ile teslim edildi.

Rusya'da özellikle kış mevsimlerinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle posta ve kargoların teslimatlarında yaşanan gecikmelere çözüm arayan Rusya posta şirketi, çözümü drone kullanmakta buldu.

İNSANSIZ HELİKOPTER İLE POSTA DAĞITIMI

Posta şirketi, posta ve kargo deneme teslimatını ilk kez drone ile yaptı. SH-350 tipi İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) (insansız helikopter) kullanıldığı ilk teslimat Rusya'nın en fazla kar yağışı alan Yamal-Nanents Özerk Bölgesinin Salehaed kentinde gerçekleştirildi.

100 KM UZAĞA KARGO TESLİM ETTİ

İHA'ya toplam 100 kiloluk mektup ve kargo kolisi yüklendi. Bir araç içerisine kurulan kumanda merkezinden yönlendirilen drone kaldırılarak, ren geyikleriyle ünlü Priuralsky ilçesine bağlı Aksarka köyüne gönderildi. Saatte 90 kilometre hıza ulaşarak 5 saat boyunca yaklaşık 150 kilometre uçuş yapabilen drone, bu testte 100 kilometreyi aşkın bir mesafe kat ederek testi başarıyla geçti.

Rus postası ülkenin ilk drone ile posta ve kargo taşımacılığı testinin başarıyla gerçekleştiğini, tüm testlerden sonra ülke genelinde posta dağıtımı için drone kullanılacağını duyurdu.

İnsansız helikopterler ile kargo ve posta dağıtımı dönemi! ile ilgili etiketler İHA helikopter Posta kargo Rusya dağıtım ilk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.