İnsanlık tarihinin en alçak gösterisi: İşte Yahudilerin attıkları sloganlar!

Kudüs'te yürüyüş gösterisi yapan Netanyahu destekçisi ırkçı Yahudilerin, Müslümanların yaşadıkları mahallelerin göbeğinde attıkları sloganlar kan dondurdu! Tüm vicdani, insani ve dini değerlere aykırı olan söylemler ise İsrail parlamentosu dahil dünyanın her yerinden tepki topladı.

Dünden önceki gün, Kudüs'ün en kritik noktalarından geçen ve 10 Mayıs'tan beri ertelenegelen bir gösteri yürüyüşüne izin verildi.

Yürüyüşün amacı ise 1967 yılındaki savaşta İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesini kutlamaktı!

ÇOĞUNLUKLA NETANYAHU SEMPATİZANLARI

Çoğunun, 12 yıl sonra birkaç gün önce koltuğunu kaybeden, eski İsrail Başbakanı Netanyahu'nun partisi Likud destekçisi olduğu gösteride insanlığa sığmayan iğrenç sloganlar atıldı.

Koalisyon'un 2 yıl boyunca liderliğini ve İsrail Başbakanlığı görevini üstlenen sağcı Yamina partisinin lideri ve eski bir İsrail özel kuvvetler komandosu olan Bennett, tartışmalı gösteriyi onayladıktan sonra binlerce fanatik Yahudi Şam Kapısı'nın önünde toplanmıştı. 

GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜNDE NELER YAŞANMIŞTI?

20'den fazla Filistinli'nin yaralandığı gösterilerde, yaralanmak dışında suçları olmayan çok sayıda Filistinli de İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı. 

Yürüyüşe, İsraillilerin geçtiği sokakları süpürgelerle süpürmeye başlayan Filistin halkının şık protestosu damgasını vururken; İsrail polisi süpürgeleri toplamış ve yerleri süpürenleri de sopalarla dövmüştü. 

Bugün ise ortaya çıkan görüntüler, izleyenlere fanatik Yahudilerin zihinlerine girme fırsatı veriyor. Yürüyüşü gerçekleştiren İsraillilerin zihnine yapılan bu yolculuk ise öğretici olduğu kadar acı verici. İzleyenleri, sloganları atanlar adına utandıracak kadar büyük bir ayıba imza atan fanatik Yahudiler, sosyal medyada gündem oldu. 

İŞTE FANATİK YAHUDİLERİN MÜSLÜMAN MAHALLELERİNDE YÜRÜRKEN ATTIĞI SLOGANLAR:

1. Muhammed öldü! 

2. Filistin öldü!

3. Araplara ölüm!

4. İkinci Nakba geliyor! (Nakba, 1948'de Filistinlilerin yaşadığı 'Büyük Felaket')

5. Kamplarda öleceksiniz! (Kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşmüş Filistinlilerin tutuldukları kamplar kastediliyor.)

6. Suudi Arabistan, Fas, Lübnan bizimle! (Geçtiğimiz yaz, ABD eski Başkanı Donald Trump ve damadının öncülüğünde; birçok Arap devleti 'İsrail ile normalleşme' konulu ve 'Abraham Accords' isimli bir anlaşmaya imza atarak, İsrail'in safına geçmişti. Aşırı sağcı Yahudiler, Birleşik Arap Emirliklerini saymayı unutmuş olmalılar.)

7. Dininiz çöp! 

8. En iyi Arap ölü Arap!

 

SLOGANLARA İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANINDAN BİLE KINAMA GELDİ

İsrail hükümetinin 8 ortağından bir diğeri olan Yesh Atid isimli merkez sol partinin lideri Yair Lapid ise, gösterilerde yer alanları ve çirkin sloganları atanları 'İsrail toplumunun yüzkaralarısınız!' diyerek eleştirdi. Halihazırda Dışişleri Bakanlığı görevinde olan Yair Lapid, koalisyon çerçevesinde, 2023'de 2 yıllığına İsrail Başbakanlığını sağcı Yamina'nın lideri Bennett'den devralacak.

İnsanlık tarihinin en alçak gösterisi: İşte Yahudilerin attıkları sloganlar! ile ilgili etiketler Filistin küfür İslamofobi Irkçılık hakaret Kudüs Yahudi slogan yürüyüş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.