İnsanlık tarihinde zina ne zaman başladı?

Geçtiğimiz günlerde insanların "kuyruklu" olarak yaratıldığına dair bir "bilimsel araştırma" paylaşan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bu sefer "Zina ne zaman başladı?" sorusunun peşine düştü... Özkök, bu sorusuna bilimsel yanıtı ise Arslantepe Höyüğü’ndeki arkeolojik kazılarda buldu...

Habertürk yazarı Kübra Par, bugün köşesinde, cumartesi günü UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü’ne bir gazeteci heyeti ile yaptıkları ziyareti anlattı.

Ertuğrul Özkök, Vahap Munyar, Cengiz Semercioğlu ve Şirin Sever'in de yer aldığı gezide Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın misafiri olduklarını belirten Par, kazı yerindeki incelemelerinden detaylar paylaştı.

İtalyan Kazı Başkanı Doç. Dr. Francesca Balossi'nin kendilerine bu yıl çok önemli keşifler yaptıklarını anlattığını dile getiren Habertürk yazarı "Dünyanın ilk sarayı olarak bilinen kerpiç yapıda şaşkınlık verici detaylar ortaya çıkmış." dedi.

"ERTUĞRUL ÖZKÖK ZİNANIN TARİHİNİ ÇÖZDÜ!"

Balossi'nin değişen sosyal hayattan bahsederken Ertuğrul Özkök'ün araya girip "can alıcı" bir soru yönelttiğini belirten Par, “Peki aldatma ne zaman başladı?” sorusuna Balossi'nin verdiğini yanıtı şu sözlerle aktardı;

"Francesca Hanım gülüyor ve “Tamam, buna bilimsel bir cevabım var” diyor. “Sorunuzu tersine çevirip 'Aile ne zaman ortaya çıktı?' şeklinde değiştirebilirim. Çünkü ortada bir aile varsa evlilik dışı ilişkiye sahip olursunuz. Aile, Neolitik'te ortaya çıktı çünkü o zaman insanlar kendi yiyeceklerini üretmeye başladılar. Yani toplamak için dışarı çıkılmıyor, toprak için insan gücüne ihtiyaç duyuluyordu. Yani aile Neolitik'te başladı. Göbeklitepe'de değil ama M.Ö. 8000-7000 yılları arasında. Bu yıllar arasında köylerdeki evlerin hepsinin birbirine benzediğini görüyoruz ve evlerin içlerinde de yine benzer şeyler var. Bu da aile olduklarını gösteriyor. O dönemden itibaren artık aile söz konusu ve böylece evlilik dışı ilişki de başlıyor."

İnsanlık tarihinde zina ne zaman başladı? ile ilgili etiketler Ertuğrul Özkök Kübra Par zina Arslantepe Höyüğü Arkeolojik kazı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.