İnsanlık Mars'a ne zaman ayak basacak?

SpaceX ve Tesla’nın krucusu ve CEO’su Elon Musk, uzay macerasında insanlığın Mars’a ayak basacağı tarihi açıkladı. Podcast programında açıklamalarda bulunan Musk, kızıl gezegene 'En iyi ihtimalle 5, en kötü ihtimalle 10 yıl' içinde gidileceğini söyledi.

SpaceX ile insanlığı uzaya taşımanın planlarını hayata geçirmeye kararlı olan Elon Musk, Lex Fridman Podcast programına katıldı. İnsanlığın Mars gezegenine ayak basma tarihi için tahmini bir zaman vermesi istenen Musk, "En iyi ihtimalle 5, en kötü ihtimalle 10 yıl" yanıtını verdi.

İnsanları kızıl gezegene taşıyacak SpaceX'in Starship roketindeki mühendislik çalışmalara değinen Elon Musk, belirleyici faktörlerin aracın mühendisliğini içerdiğini kaydetti. Starship'in şimdiye kadar yapılmış en karmaşık ve gelişmiş roket olduğunu dikkat çeken Musk, "Starship'in temel optimizasyonu, yörüngeye ton başına maliyeti ve nihayetinde Mars'ın yüzeyine ton başına maliyeti en aza indiriyor" diye konuştu.

Musk programda, hiç kimsenin bir trilyon dolara Mars'a uçamayacağını da sözlerine ekledi.

 

İnsanlık Mars'a ne zaman ayak basacak? ile ilgili etiketler Mars elon musk spacex starship
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.