İnsan kaçakçıları sonunda bunu da yaptı: 'Yaz indirimini' "Bu kadar ucuz olmamıştı" diye duyurdular

Sığınmacıları İngiltere, Fransa, Almaya gibi ülkelere geçirmeye çalışan insan kaçakçılarının son oyunu ortaya çıktı. Arnavutluk'tan gelen sığınmacıları Fransa'dan İngiltere'ye geçirmeye çalışan insan kaçakçıları sosyal medyadan "Yaz indirimi" paylaşımı yaptı. Öte yandan son haftalarda İngiltere'ye en fazla sığınmacının Arnavutluk'tan gelmesi dikkat çekti.

Orta Doğu'da başta Suriye ve Afganistan olmak üzere çatışma bölgelerinden çok sayıda sığınmacı Avrupa ülkelerine geçmeye çalışıyor. Sığınmacılar özellikle deniz yoluyla Yunanistan'a geçerek sonrasında İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelere gitmeye çalışıyorlar. İngiltere'den gelen bir haber sığınmacıların sadece Orta Doğu ülkelerinden gelmediğini ortaya koydu.

İngiliz basınına yansıyan bir habere göre, İngiltere'ye en fazla sığınmacı Arnavutluk'tan geliyor. İnsan kaçakçıları, Fransa'ya geçen sığınmacıları buradan kanaldan geçirerek İngiltere'ye geçiriyor.

İnsan kaçakçıları sonunda bunu da yaptı: 'Yaz indirimini' "Bu kadar ucuz olmamıştı" diye duyurdular

İNSAN KAÇAKÇILARI SOSYAL MEDYADAN 'YAZ İNDİRİMİ' DUYURUSU YAPTI

Fransa'dan İngiltere'ye sığınmacıları geçiren insan kaçakçıları sosyal medyayadan dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İnsan kaçakçıları yaptıkları paylaşımda 'Yaz indirimi' duyurusu yaptı. 1.500 sterlinlik indirim yapan insan kaçakçıları TikTok'ta yaptıkları paylaşımda "Fransızlar sizi durduramayacak İngiltere'ye güvenli bir şekilde gitmeniz için eşlik edecekler" dedi.

TikTok'ta yapılan bir başka paylaşımda ise "Kanaldan geçiş hiç bu kadar ucuz olmamıştı" ifadeleri yer aldı.

İnsan kaçakçıları sonunda bunu da yaptı: 'Yaz indirimini' "Bu kadar ucuz olmamıştı" diye duyurdular - Resim : 2

İnsan kaçakçılarının, aldıkları parayı kişi başı 20 bin sterlinden 3 bin ile 5 bin sterline düşürdüğü öğrenildi.

İNGİLİZ YASALARINDAKİ BOŞLUKTAN FAYDALANIYORLAR

İnsan kaçakçıları Arnavutları Fransa'dan İngiltere'ye geçirirken İngilizlerin kölelik yasalarındaki bir boşluktan faydalanıyorlar. İngiliz basınında yer alan habere göre, Arnavutluk'tan gelen sığınmacılar köle ticareti kurbanı olduklarını öne sürerek İngiliz yasalarındaki boşluktan yararlanmaya çalışıyorlar. İngiliz siyasetçiler sığınma talebinde bulunanların 'köle' olmadıklarını sadece ekonomik nedenlerle ülkeye girmeye çalıştıklarının altını çiziyor.

İnsan kaçakçıları sonunda bunu da yaptı: 'Yaz indirimini' "Bu kadar ucuz olmamıştı" diye duyurdular - Resim : 3

Son haftalarda hava sıcaklığındaki artış ve suların sakin olmasıyla birlikte İngiltere'ye son 6 haftada 3 binden fazla sığınmacı Fransa'dan geçiş yaptı. Son haftalarda ülkeye geçiş yapan sığınmacıların 3'te birinin ise insan kaçakçılarının 'yaz indiriminden' yararlandı.

İNGİLİZ MİLLETVEKİLLERİNDEN HÜKÜMETE UYARI

Son aylarda Fransa'dan İngiltere'ye Arnavutların geçişinin artması sonrası hükümete uyarılar geldi. İngiliz vekiller, eski Başbakan Boris Johnson döneminde ortaya atılan sığınmacıların Ruanda'ya gönderilmesi planının hızlandırılması için çağrı yaptı.

İnsan kaçakçıları sonunda bunu da yaptı: 'Yaz indirimini' "Bu kadar ucuz olmamıştı" diye duyurdular - Resim : 4

BÖLGEDE 9 İNSAN KAÇAKÇILIĞI ÇETESİ FAALİYET GÖSTERİYOR

Bölgeden sızan bilgilere göre Fransa'dan İngiltere'ye geçen sığınmacıların yaklaşık yüzde 37'si Arnavutluk'tan geliyor. Fransa'nın kuzeyinde insan kaçakçılığı yapan 9 suç çetesi özellikle TikTok'u kullanarak sosyal medyadan duyurular yaparak sığınmacıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sığınamcıları botlara bindiren insan kaçakçıları Fransa ile İngiltere arasındaki kanalı kullanarak geçişleri düzenliyor.

İnsan kaçakçıları sonunda bunu da yaptı: 'Yaz indirimini' "Bu kadar ucuz olmamıştı" diye duyurdular - Resim : 5

İNSAN KAÇAKÇISI BÜTÜN DETAYLARI ANLATTI

Arnavutluk'tan gelen sığınmacıları Fransa'dan İngiltere'ye geçiren bir insan kaçakçısı uyguladıkları yöntemi anlattı. The Sun gazetesine konuşan insan kaçakçısı uyguladıkları yöntemi şu ifadelerle özetledi:

"Fransızlar sizi durdurmayacak. Aksine siz geçene kadar eşlik edecekler. Daha sonra kendilerine İngiltere'te vardıklarında onlara 'iyi bir hikaye' bulacak bir avukat bulmaları tavsiye ediliyor. Akrabalarım için kullandığım bazı avukatlar, Arnavutların yarısı için izin belgeleri düzenlemeyi başardı. Bir çocuk 3 ay önce gözaltına alındı ancak avukatı tarafından bir ay sonra serbest bırakıldı. Geldikten sonra konuştuğum diğer herkes otellere gönderildi, sonra ortadan kayboldular. Akrabalarının yanına gittiler.'

 

SuperHaber Özel / Serkan Talan

İnsan kaçakçıları sonunda bunu da yaptı: 'Yaz indirimini' "Bu kadar ucuz olmamıştı" diye duyurdular ile ilgili etiketler Fransa İngiltere Arnavutluk Sığınmacı insan kaçakçısı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.