"İnşaat sektörüne yatırım yapabilirim"

15 kilo verip ikinci yarıya hazır duruma gelen Adana Demirspor’un dünyaca ünlü yıldızı Anderson, "Adana gibi mutfağı geniş bir yerde bu kadar kilo vermek kolay değil. Bu şehre iz bırakmaya geldim. Hep birlikte bu takımı layık olduğu Süper Lig’e taşıyacağız!" dedi. Anderson ayrıca Türkiye'de inşaat sektörüne yatırım yapabileceğini söyledi. Bu da Anderson'un Türkiye'ye gelişi ile ilgili ilginç yorumlara sebep oldu.

Adana Demirspor'un yeni transfer Anderson, Fanatik'e açıklamalarda bulundu. 

Anderson ileride Türkiye'de inşaat sektörüen yatırım yapabileceğini söyledi. Bu da Anderson'un Türkiye'ye transferi ile ilgili spekülasyonlara sebep oldu.

İşte ropörtajın tamamı:

‘İZ BIRAKMAK İÇİN GELDİM’

“Brezilya’da bir süre futbola ara vermek zorunda kaldım. 6 ay kadar. Ailemle ilgilendim ve yürüttüğüm bazı işlere odaklandım. Sonra Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bana bir teklifle geldi. Türkiye’ye gelmeden önce İngiltere’ye gittim, orada bazı işlerim vardı, onları hallettim. Başkanın planını dinledim ve kabul ettim. Kariyerime bir iz bırakmak istediğim için buradayım.”

‘MANCHESTER’DAN DAHA SICAK’

“Buraya adapte olmakta hiçbir zorluk yaşamadım. Herkesle kolay arkadaş olan birisiyim. Sıcakkanlılığımdan olsa gerek kimseyle anlaşmakta zorluk çekmedim buraya geldikten sonra. Manchester’la falan kıyasladığımız zaman tabii daha sıcak bir şehir Adana.”

UNUTULMAZ BİR FİNAL HATIRASI

18yaşında bir çocuk penaltı atması için uzatmada Ferguson tarafından oyuna sokuluyor. Önceki atışı dünyanın en iyi oyuncusu Ronaldo kaçırınca Anderson’un hayatındaki en korku dolu anlar başlıyor...

“2008 Şampiyonlar Ligi finalindeyiz. Rakip Chelsea. Maç 1-1. Ben kulübedeyim. Uzatmalara gitti oyun. Benim de penaltılarım iyiydi ve bu bilinirdi. Yani Anderson ismi 3 ya da 4. sırada yazardı seri penaltılarda. Uzatmaların da bitmesine az bir zaman kaldı, 2-3 dakika kadar. Giggs, Ferguson’a baktı. ‘Anderson’u oyuna al, penaltı kullansın’ dedi. Onu duydum ve hiç duymamış gibi kafamı başka bir yöne çevirdim, beni görmesinler diye. Giggs tekrar etti, ‘Anderson’u almalısın’ dedi.”

‘KAFAMI ÇEVİRDİM AMA...’

“Yani kaçış yoktu, tabela kalktı, sahaya adımımı attım ve hakem düdüğü çaldı, maç orada bitti. Yani düşünebiliyor musunuz topla ilk temasım penaltılarda olacak. Orta sahada sarıldık birbirimize. Ronaldo atışı kaçırdı. O an yaşadığım korkuyu anlatamam. Dünyanın en iyi oyuncusu kaçırıyor, ben 19 yaşındayım ve penaltı atacağım. Nasıl bir korku bilemezsiniz. Kaleye baktım. Peter Cech adeta bir dev gibi kaleyi kaplamış. O an sahada olduğumu unuttum. Aklıma gelen tek şey. Kazanırsam aileme yeni kıyafetler alabileceğim, arkadaşlarıma hediyeler alabileceğim.”

‘DÜNYANIN EN UZUN YOLU’

“Anneme bana verdikleri için teşekkür edebileceğim. Annemin izlerken ağladığını hissediyordum. Eğer kaçırırsam her şeyin kötüye gideceğini biliyordum. Genç yaşta babamı kaybetmiştim. Ve tüm bunların hepsi 10 saniyede kafamdan geçiyordu. Orta sahadan ceza sahasına gitmek dünyanın en uzun yolu gibi geldi. Topu penaltı noktasına koydum. Çok hızlı vurmam lazımdı. Gözlerimi kapattım ve bütün gücümle vurdum. Gol oldu. Şampiyonlar Ligi’ni kazandık. Bu benim kariyerimin en özel anıydı. O kadro bence Manchester tarihinin en iyi kadrosuydu. Egosuz bir takımdı ve bütün kupaları kazandı. Kimsenin arasında bir fark yoktu.”

‘FERGUSON BENİM İÇİN KAHRAMAN’

“Ferguson benim kahramanım. Bana her şeyi veren insan. Karakterini ve kişiliğini çok seviyorum. Bana inandı, beni sevdi. Başarılı olmamdaki en önemli isimlerden birisi Ferguson’dur.”

‘MENÜLERE ALDANMADIM’

“Adana’ya geldiğimden beri 15 kilo verdim. Adana’daki restoranlar karşı konulamayacak kadar iyi menülere sahip. Ancak kendimi şu anda çok fit hissediyorum. Kendimle ilgili bir durumdu. 6 ay oynamadım sonuçta. Öyle geldim buraya. Eğer kendimi kontrol etmeseydim burada daha fazla kilo alabilirdim. Şu anda buradayken bile 2 teklif aldım ama kabul etmedim, burada mutluyum. Fit gelmemem normaldi ama şu an gayet iyi durumdayım. Bana güvenen bir kulüp var. Sözümü tuttum, kilolarımı verdim. Kalite her zaman kalıcıdır, gözü kapalı bile oynarsınız ama fit olmak zorundasınız.”

‘BENİ KİMSE TANIMIYOR’

“Yılmaz Vural bence buranın David Beckham’ı... Çok ünlü. Herkes fotoğraf çektirmek istiyor. Hatta ben gideyim o gelsin röportaja devam etsin. Yanımızdan geçenler beni tanımıyor ve hocamıza koşuyor fotoğraf çekilmek için. Ben de ona artık bu yüzden Beckham diyorum. Çok ilginç br şey. Herkes onu çok seviyor, demek ki takımlarda çok iyi izler bırakmış.”

‘EVDE TAKIMIN YARISINI KURDUM’

“5 çocuğum var. Bu yüzden evimde televizyon yok. Onları izlemek yetiyor bana. Takımın yarısını tamamladım. 2 defans, 2 orta saha ve 1 kalecim var. Gerisine bakacağız artık.”

‘DEMİRSPOR’U HEDEFE TAŞIYABİLİRİZ’

“İkinci yarıda şansımız az değil. Futbolda her şey mümkün. Yeni kurulan bir takımdık. Artık daha uyumlu bir takımız ve ben de kendimi çok iyi hissediyorum. Adana Demirspor’u bir üst lige çıkarmaya odaklandık hep beraber. Umarım bunu başaracağız.”

‘RONALDİNHO’YLA KIYASLANAMAM’

“Ronaldinho muhteşem bir oyuncu, o kadar iyi bir oyuncu ki kimseyle karşılaştıramazsınız onu. Ronaldo, Messi, Zidane... Ama Ronaldinho’nun yeri hep ayrı kalacak. Gerçekten sanki bu dünyadan değil gibi. Çok sevdiğim bir arkadaşım. Benim gibi Gremio’dan geldi.”

‘SUÇ MAKİNASI DEĞİL GOL MAKİNESİ OLMAK’

“Hemen hemen her Brezilyalı futbolcunun olduğu gibi benim de hikayem benzer aslında. Biz fakirlikten geliyoruz. 11 yaşımdayken evimden ayrıldım. Yaşadığım şehir çok kötü bir şehirdi. Tehlikeli bir yer. İki seçeneğim vardı hayatta ya suç makinesi olacaktım ya da gol makinesi. Tabii ki ben ikincisini seçtim."

‘ANINDA SIFIRDAN YÜZE’

“Her hocanın farklı tarzı vardır. Bazılarının felsefesi vardır, bazılarının yoktur. Ama hocamızın var ve bize bunu aktarmak için elinden geleni yapıyor. Bazen çok konuşuyor belki ama biz onu çok seviyoruz. Bazen bize sarılır, omuzuna alır. Taraftarlar ona Deli Yılmaz diyorlar. İyi bir çılgın. Bazen sıfırdan yüze bir anda çıkabiliyor. Onu başarılı kılan da bu belki de.”

'PARAMI TÜRKİYE'YE YATIRABİLİRİM'

“Türkiye’de en çok şaşırdığım şey ekonomi... Her yer hareketli. Her yer dolu ve meşgul. Sürekli yeni binalar yapılıyor. Şehirler 24 saat yaşıyor. Açıkçası ilerleyen dönemde Türkiye’ye yatırım yapabilirim, paramı Türkiye’ye yatırabilirim. İnşaat sektörü neden olmasın.”

'HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİR TARAFTAR GÖRDÜM'

“Çok kalabalık taraftarlar önünde futbol oynadım. Adana Demirspor’un taraftar grubu gerçekten çok çılgın ve ateşli. Maç öncesi idmana binlerce kişi geldi, meşalelerle. Kariyerim boyunca byöle bir coşku görmemiştim. Alevler yükseliyordu gerçekten. Hatta Kage’ye, ‘Maçı kazanamazsak bizi yakarlar’ dedim. Tabii bu işin esprisi.”

"İnşaat sektörüne yatırım yapabilirim" ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.