İnönü ile 27 Mayıs darbecisi Gürsel'in yüz kızartan diyalogları!

CHP'nin darbe ve darbecilere ilişkin zihniyeti 27 Mayıs 1960'tan bu güne hiç değişmedi. Gazeteci akademisyen İdris Kardaş, 27 Mayıs darbesinden bir gün sonra dönemin CHP Genel Başkanı olan İsmet İnönü ile darbenin 1 numarası Orgeneral Cemal Gürsel arasında geçen yüz kızartıcı diyalogları hatırlattı. Darbeden sonra Gürsel'in önceden haber vermediği için üzüntülerini bildirdiği İnönü'ye "Emirleriniz bizim için daima peygamber buyruğudur paşam" diye hitap ettiği görülüyor...

Gazeteci yazar akademisyen İdris Kardaş, 27 Mayıs darbesinin ardından cuntanın 1 numaralı ismi Genelkurmay Başkanı Org. Cemal Gürsel ile dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü arasında geçen telefon konuşmasını hatırlattı. 

Kardaş, o konuşmaya ilişkin şunları söylüyor:

"İsmet İnönü ile 27 Mayıs darbesini yapan, Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam eden, onayını veren Cemal Gürsel arasında geçen telefon konuşması.

Diyorki Cemal Gürsel: Size karşı kusurluyuz paşam. Hareketi size önceden haber vermedik. Emirleriniz bizim için daima peygamber buyruğudur Sayın Paşam.

İsmet Paşa da bunu cevaben şunu söylüyor: Memleket ve millet için hayırlı bir iş yaptınız. Büyük bir iş başardınız. Mutlu ve uğurlu olmasını dilerim. Asıl başarınız için ben sizin emrinizdeyim Paşa hazretleri. Sizleri anlıyorum, ne zaman bir arzunuz olursa emrinize amadeyim.

Bir siyasi partinin lideri bu, CHP'nin genel başkanının darbecilerle ertesi gün yaptığı konuşma bu. Üstünden kaç yıl geçmiş, başbakanımız asılmış, bir ülkenin başbakanı asılmış, seversiniz sevmezsiniz, karşısınızdır, değilsinizdir. Kara lekedir alnımızda. Ve CHP bu konuda en ufak, bir milim bile özeleştirisi yoktur. İsmet İnönü'nün bu açıklamaları, 27 Mayısçılara verdiği bu destek karşısında. O zihniyet bugün de halen devam ediyor."

İnönü ile 27 Mayıs darbecisi Gürsel'in yüz kızartan diyalogları!

İnönü ile 27 Mayıs darbecisi Gürsel'in yüz kızartan diyalogları! ile ilgili etiketler Darbe 27 Mayıs İsmet İnönü CHP cemal gürsel idris kardaş
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.