İngiltere'nin yeni Sağlık Bakanı büyük tartışmalara neden oldu: O görüntü sosyal medyada gündem oldu

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss'ın Sağlık Bakanı olarak Therese Coffey'yi ataması tartışmaları beraberinde getirdi. Boris Johnson döneminde Emeklilik ve Çalışma Bakanlığı yapan Coffey aşırı tutucu tavrıyla eleştirilerin odağımdaydı. Coffey'nin Sağlık Bakanlığı görevine getirilmesiyle elinde alkol ve sigara olan görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Margaret Thatcher ve Theresa May'den sonra İngiltere'nin üçüncü kadın başbakanı olan Liz Truss, Therese Coffey'nin yeni Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olduğunu duyurdu.

Liz Truss'un yakın arkadaşı olan 50 yaşındaki Coffey İngiliz kamuoyunun yakından tanıdığı bira, müzik ve futbol aşığı olmasıyla biliniyor. Muhafazakar Parti Milletvekili koyu Katolik Coffey sapkınlığa karşı geleneksel evliliği desteklerken sıkı kürtaj karşıtı.

O GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Coffey, Emeklilik ve Çalışma Bakanlığı yaptığı dönemde yayınlanan raporlarda engelli ölümlerini gizlemesi ülkede büyük tepki çekmişti.

İngiltere'nin yeni Sağlık Bakanı büyük tartışmalara neden oldu: O görüntü sosyal medyada gündem oldu

Sağlıksız obez hali, sosyal medyaya düşen bir elinde puro diğer elinde içki şişesi ile görüntüsü yeni Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Therese Coffey'i uzun süre eleştirilerin odağında tutacak gibi görülüyor.

Emeklilik ve Çalışma Bakanlığı yaptığı dönemde muhafazakar ve sert duruşuyla büyük bir kesimin tepkisini çeken Coffey'nin "Sağlık Bakanı" olarak atanması sosyal medyada tep yağmasına sebep oldu.

İngiltere'nin yeni Sağlık Bakanı büyük tartışmalara neden oldu: O görüntü sosyal medyada gündem oldu ile ilgili etiketler İngiltere Sağlık Bakanı Therese Coffey
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.