İngiltere'nin yeni kabusu: 6 çocuk hayatını kaybetti! Strep A hastalığının belirtileri neler?

İngiltere ve Galler'de çocukların peş peşe ölümüne neden olan yeni bir salgın ortaya çıktı. Uzmanların öldürücülük oranının çok yüksek olduğunu belirttiği Strep A, bugüne kadar toplamda 6 çocuğu hayattan kopardı. Peki bu Strep A hastalığının belirtileri neler? İşte detaylar...

İngiltere ve Galler Strep A adı verilen hastalık nedeniyle panikte... Ülkede bugüne kadar 6 çocuğun hayatını kaybettiği hastalığın belirtileri sıralandı.

Özellikle çocuklarda görülen Strep A, çok yaygın ve ölümcül olarak nitelendiriliyor.

5 KAT DAHA ÖLÜMCÜL

Uzmanların dört yaşından küçük çocuklarda 5 kat daha ölümcül olarak nitelediği Strep A, nedeniyle hayatını kaybeden çocuklardan ikisinin adı açıklandı.Bunlardan biri dört yaşındaki Muhammed İbrahim Ali, diğeri ise Galler'de yaşayan Hannah Roap.

Öte yandan Daily Mail'de yer alan haberde, bu hastalığa yakanalan küçük Camila Burns'ün solunum cihazına bağlandığı ifade edildi. Küçük Burns'ün babası yaşadıklarını 'herkesin başına gelebilecek en kötü şey' olarak nitelendirirken ilk belirti olarak göğüs ağrısına işaret etti. Bu nedenle çocuğunu hastaneye götüren baba, hastalığın ciddi görünmediği için çocuğunun eve gönderildiğini vurguladı.

İngiltere'nin yeni kabusu: 6 çocuk hayatını kaybetti! Strep A hastalığının belirtileri neler?

 Ancak daha sonra baba, kızını kusmuk içinde bulduğunu ve hastaneye götürdüklerini söyledi. Stprep A'nın hızla sepsise döndüğünü ve küçük Camila'nın solunum cihazına bağlandığını söyledi. Ebeveynlere "Çocuğunuzda bu belirtiler varsa lütfen ihmal eteyin" uyarısında bulundu.

İngiltere'nin yeni kabusu: 6 çocuk hayatını kaybetti! Strep A hastalığının belirtileri neler? - Resim : 2


BELİRTİLERİ NELER?

Streptokok bakterisinin A grubu olduğu belirtilen bu hastalığın belirtileri arasında boğaz ağrısı, yanaklarda kızarıklık, yüksek ateş ve kas ağrısı gösteriliyor. Bu belirtilerin yaklaşık bir hafta sürdüğü belirtiliyor.

Yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte kızarıklık görülmesinin de öne çıkan belirtiler olduğu ingiliz basınında yer alan bilgiler arasında.

İngiltere'nin yeni kabusu: 6 çocuk hayatını kaybetti! Strep A hastalığının belirtileri neler? - Resim : 3
Çocukların hastalığa yakalandıktan ortalama 5 gün sonra belirti gösterdiği ifade edilirken dil üzerinde beyaz pamukçuklar oluşturudğu söylendi.

 

İngiltere'nin yeni kabusu: 6 çocuk hayatını kaybetti! Strep A hastalığının belirtileri neler? ile ilgili etiketler İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.