İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss kimdir? Kaç yaşında?

İngiltere'de Dışişleri Bakanı Liz Truss ile eski Maliye Bakanı Rishi Sunak arasındaki Muhafazakar Parti liderliği oylamasının sonucu belli oldu. İngiltere’nin yeni başbakanı Liz Truss oldu. Yapılan haberlerin ardından Liz Truss'un kim olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

İngiltere'nin yeni başbakanı belli oldu! Bugün, İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Maliye Bakanı Rishi Sunak arasındaki oylama sonucu açıklandı. Buna göre Liz Truss İngiltere'nin yeni başbakanı oldu. Yapılan haberlerin ardından Liz Truss'un kim olduğu büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss kimdir? Detaylar haberimizde... 

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss kimdir? Kaç yaşında?

İNGİLTERE'NİN YENİ BAŞBAKANI BELLİ OLDU

Ülke nüfusunun yüzde 1’inden azını oluşturan Muhafazakar Parti üyelerinin, istifa eden Boris Johnson’ın yerine yeni parti liderlerini seçmek için oy kullandığı süreç tamamlandı. 

İNGİLTERE YENİ BAŞBAKANI LIZ TRUSS KİMDİR?

Elizabeth Mary Truss (d. 26 Temmuz 1975),  2021'den beri Dışişleri Bakanı ve 2019'dan beri Kadın ve Eşitlik Bakanı olarak görev yapmasıyla tanınan İngiliz Muhafazakâr siyasetçidir. Truss, Muhafazakâr Parti'nin bir üyesi olarak, Başbakan David Cameron, Theresa May ve Boris Johnsonhükûmetlerinde çeşitli kabine pozisyonlarında görev aldı.

BORIS JOHNSON İSTİFA ETMİŞTİ

5 Temmuz günü İngiltere’de başlayan siyasi kriz, 7 Temmuz günü Başbakan Boris Johnson’ın istifası ile sona erdi. Kabinesindeki 5 bakan ve 50'nin üzerindeki bakan yardımcısı ve hükümet görevlisinin istifası sonrası "parti kontrolünü kaybettiği" için görevi bırakma çağrısı yapılan Johnson için süreci başlatan başbakana yakın iki bakanın istifası olmuştu.

Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid, istifa mektupları ile kabinedeki görevlerinden ayrıldıklarını açıklarken, Sunak istifa mektubunda, "İngiltere halkı hakkı olan şekilde hükümetin düzgün, ciddi ve yetkin bir şekilde yönetilmesini bekliyor" demişti.

 

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss kimdir? Kaç yaşında? ile ilgili etiketler İngiltere Liz Truss
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.