İngiltere'nin İskoçya'ya 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Gary Lineker'in paylaşımı çok konuşuldu

İngiliz Milli Takımı'nın unutulmaz golcülerinden ve şimdilerin popüler televizyoncusu Gary Lineker, herkes takımı eleştirirken "Turnuvanın en iyi maçıydı" diye paylaşım yapınca şimşekleri üzerine çekti. Bir gözlük firması Lineker'e gözlük lazım mı diye sordu...

EURO 2020'ye şampiyonluk iddiasıyla gelen İngiltere, D Grubu'ndaki 2. maçında İskoçya'yla golsüz berabere kaldı. Gruptaki ilk maçında Hırvatistan'ın Raheem Sterling'in golüyle 1-0 mağlup eden İngilizler'in futbolu beğenilmemişti. Ezeli rakibi karşısında da etkisiz bir futbol sergileyen Gareth Southgate'in takımı, iyi bir jenerasyon yakalamasına rağmen beklentileri karşılayamayınca kıyasıya eleştirildi.

Sosyal medyada herkes İngiltere'nin vasat futbolunu eleştirirken, İngilizler'in 1 numaralı yorumcusu Gary Lineker'in "Şu ana kadar turnuvanın en iyi maçı" şeklindeki tweet'i alay konusu oldu.

Twitter'da 8 milyon takipçisi bulunan İngilizler'in unutulmaz golcüsüne bir gözlük firması cevap vererek "İletişime geçelim" sözleriyle "Gözlük lazım mı?" şeklinde trolledi. Firmanın cevabı Twitter'da gecenin en çok konuşulan tweet'i oldu.

İngiltere'nin İskoçya'ya 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Gary Lineker'in paylaşımı çok konuşuldu

ÖNEMLİ OLAN İSKOÇYA'YI YENMEK DEĞİL GRUPTAN ÇIKMAK

İskoçya ile İngiltere arasındaki siyasi gerilimin sahaya yansıması olarak "Eski Savaş" diye adlandırılan maçta gol sesi çıkmaması, İngiltere'nin gruptaki kaderini de tehlikeye attı. Teknik direktör Southgate ise önemli olanın İskoçya'yı yenmek değil gruptan çıkmak olduğunu vurgulayarak, "Nihai olarak bizim için ilk hedef olan gruptan çıkmak ve 4 puanımız var. Önemli bir adım attık" dedi. İngiliz çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Bence maçın son anlarında kazanmak için yüklenmek ve savunmada açıklar vermek zorunda değildik. Çok büyük bir oyun değildi. Maçı kontrol altında tuttuk. Maçı olduğu kadar turnuvayı da yönetiyorsun. Sonlara doğru kumar oynamak ve son beş dakikada oyunu kaybetmek çok kolay... Wembley'de olduğumuzu anlıyorum, kazanmak istiyorduk ancak turnuva kalifikasyonu daha önemli."

İngiltere'nin İskoçya'ya 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Gary Lineker'in paylaşımı çok konuşuldu - Resim : 2

HARRY KANE ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ

İngilizler'in yıldız santrforu Harry Kane, 2 maçtır yokları oynuyor. Ada basını da bugün Kane'in acaba ilk 11'den alınması daha mı doğru olacak diye tartışmaya başladı. Hırvatistan ve İskoçya maçlarında İngiliz hücum oyuncuları kaleye 2’si isabetli 12 şut attı. Toplam 6 şans yarattılar ve 219 pas yaptılar. Harry Kane’in iki maçtaki toplam istatistikleri; 3 şut 27 pas ve 1 yaratılan şans…

İngiltere'nin İskoçya'ya 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Gary Lineker'in paylaşımı çok konuşuldu - Resim : 3

İngiltere'nin İskoçya'ya 0-0 berabere kaldığı maçın ardından Gary Lineker'in paylaşımı çok konuşuldu ile ilgili etiketler İngiltere İskoçya Gareth Southgate EURO 2020 Gary Lineker harry kane
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.