İngiltere'nin 'Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı' Rusya'dan endişeli!

İngiltere'nin Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Vicky Ford, Mali'nin ordusunun eğitimi için Rus paralı askerleri (Wagner Grubu) ile anlaşma sinyalleri vermesi üzerine endişelerini dile getirdi. Mali'yi 'tekrar gözden geçirmeliyiz' ifadelerini kullandı. Fransa'nın Afrika'yı Rusya ve Çin'e adeta teslim ederek çekilme sürecini başlatmasının ardından Afrika'nın tek batılı ve demokratik yatırımcısı olarak Türkiye göze çarpıyor.

İngiltere'nin Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Vicky Ford, Afrika'nın batının ellerinden Çin ve Rusya'ya doğru kaymakta olduğunun farkında. Ford, Rus özel güvenlik şirketi Wagner ile ordusunun eğitimi için anlaşma yapacağı iddia edilen Mali'yi kararını gözden geçirmeye çağırdı.

Ford, yaptığı açıklamada, "İngiltere, Mali hükümeti ile Wagner Grubu olarak bilinen kuruluş arasındaki istişarelerden derin endişe duyuyor." dedi.

RUSLARIN WAGNER ASKERLERİ HER YERDELER

Wagner Grubunun, Libya ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi çatışmalar yaşanan ülkelerde olduğu gibi istikrarsızlıktan yararlandığını kaydeden Ford, "Mali hükümetini, Wagner ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmeye çağıran Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunu (Ecowas) destekliyoruz." ifadesini kullandı.

1000 RUS PARALI ASKERİ MALİ'YE GİDECEK

Mali'de darbenin ardından kurulan asker ağırlıklı geçiş hükümeti ile Rus Wagner grubunun, Mali ordusunun eğitimi ve üst düzey yetkililerin korunmasını öngören anlaşma imzalamak üzere olduğu iddia edilmişti.

Yaklaşık 1000 paralı askerin Mali'ye gidebileceği ve buna karşılık aylık 10,8 milyon dolar ödeme yapılacağı öne sürülmüştü.

FRANSA, AFRİKA'YI RUSYA VE ÇİN'E TERK EDİYOR

Mali Savunma Bakanlığı, böyle bir anlaşmadan haberdar olmadıklarını ancak herkesle görüşmeye açık olduklarını belirtse de bu iddiaların Fransa'nın bölgedeki varlığını zora sokacağı biliniyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Mali'deki askeri yönetimin Rus özel güvenlik şirketi Wagner ile Mali askeri personelinin eğitimi için anlaşma imzalayacağı iddiaları üzerine bu durumun ülkedeki Avrupa varlığıyla bağdaşmayacağını bildirmişti.

AFRİKA'NIN TEK BATILI VE DEMOKRATİK YATIRIMCISI: TÜRKİYE

Bu halde, Afrika'da yükselen tek Batılı ve demokratik ülke Türkiye olarak göze çarpıyor ve Batı'nın Türkiye'ye bağımlılğını bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

İngiltere'nin 'Afrika'dan Sorumlu Devlet Bakanı' Rusya'dan endişeli! ile ilgili etiketler İngiltere Afrika Rus Ordu Fransa Türkiye mali wagner Bakan endişe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.