İngiltere'den bomba iddia! Türkiye için PCR ve karantina uygulaması kaldırılacak!

The Times gazetesi, İngiltere'nin Türkiye'yi seyahat yasağı olan kırmızı listedeki ülkeler listesinden çıkaracağını iddia etti. Bu kararın bugün açıklanacağını belirten The Times, yeni karara göre iki doz aşı olan turistlerin İngiltere'ye dönüşünde PCR testi ve 11 günlük karantina uygulaması kalkacak.

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm oldu. aşılamayı ilk başlatan ülkelerden olan İngiltere, ülkeleri salgın güvenliğine durumuna göre yeşil, sarı ve kırmızı kategoriye sokmuştu. 

PCR VE KARANTİNA ŞARTI KALKACAK

Türkiye'yi mayıs ayından bu yana yüksek riskli kategoride tutan İngiltere, vatandaşlarının tatil imkanlarını oldukça kısıtlamıştı. Türkiye'den ülkeye dönen vatandaşlarına 11 gün karantina şartı uygulayan İngiltere, bu adımdan geri atmaya hazırlanıyor.


TEK ŞART: ÇİFT DOZ AŞI

Binlerce kişinin imza kampanyası başlatması üzerine İngiltere, vatandaşlarının eylül-ekim aylarındaki en popüler tatil noktalarından biri olan Türkiye'yi kırmızı listeden çıkaracak. İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times'ın iddiasına göre, önümüzdeki aydan itibaren geçerli olacak yeni kurallarda iki doz aşı olan turistlerde, Türkiye'den dönüşte PCR testi ve karantina şartı aranmayacak.

SARI KATEGORİ TAMANEN KALDIRILACAK

Gazete kırmızı listede halihazırda 62 ülke bulunduğunu, açılmaların yarı yarıya oranda uygulanabileceğini yazdı. Öte yandan trafik ışığı sisteminde sarı kategorinin tamamen kaldırılması da gündemde. Ülkelerin yalnızca yeşil ve kırmızı kategoride değerlendirilmesi bekleniyor. Hükümetin yeni kararları bugün resmi olarak açıklaması bekleniyor.

İngiltere'den bomba iddia! Türkiye için PCR ve karantina uygulaması kaldırılacak! ile ilgili etiketler İngiltere Karantina pcr kırmızı liste
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.