İngiltere'den BMGK'ya toplantı çağrısı!

İngiliz hükümeti, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) İngiltere'de Rus ajana yönelik sinir gazı ile düzenlenen saldırıdan elde ettiği bulguları görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) acil toplanma çağrısında bulundu.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün analizi sonucunda, çifte ajan Sergey Skripal ve kızının sinir gazıyla zehirlendiği iddiası doğrulandı. Uzmanlar, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'ya saldırıda kullanılan maddenin yüksek saflığa sahip olduğunu ve neredeyse hiç kirlilik içermediğini vurguladı.

Noviçok (A-234) adlı maddenin yüksek saflık değerinin, maddenin bir devletin desteğiyle oluşturulduğu iddialarını desteklediğini açıklayan İngiltere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün raporunun değerlendirileceği bir toplantı yapmasını talep etti.

İngiliz yetkililer, toplantının sonraki hafta yapılmasını beklediklerini açıkladı.

İngiltere'den BMGK'ya toplantı çağrısı! ile ilgili etiketler İngiltere Rusya bmgk
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.